.

.

TOTS 21

Antoni Peco encapçalava la proposta de la candidatura de Guanyem. Foto: Tarragona21

Antoni Peco encapçalava la proposta de la candidatura de Guanyem. Foto: Tarragona21

Frenada en sec. No hi ha hagut elecció de cap de llista ni de membres de la candidatura de Guanyem (rebatejada com Tarragona en Comú) en l’assemblea celebrada aquesta tarda a Torreforta. Guanyem ha decidit obrir un període de reflexió i emplaçar-se la setmana que ve al mateix escenari per decidir si es fa enrera i no es presenta a les eleccions municipals a Tarragona o tira endavant sense Iniciativa per Catalunya.

Dijous passat van quedar trencades les converses entre ICV i Guanyem davant els plantejaments que feia Guanyem, que proposava que Antoni Peco encapçalés la llista i situava de número 2 el militant d’ICV Jordi Collado, i per la manera com ha actuat Guanyem en les negociacions, segons ICV.

En l’assemblea d’avui s’han sentit veus contràries a presentar-se a les eleccions per quan es considera que la proposta d’una aliança d’esquerres ha perdut força. A part d’ICV, la CUP també es va desmarcar al seu moment. A Podem, l’altre formació que se sumava a la proposta, es viuen també tensions internes entre favorables i contraris a seguir amb la candidatura conjunta. EUiA, al seu torn, porta anys anant en coalició amb ICV. La setmana que ve celebrarà assemblea.

Antoni Peco ha afirmat a Tarragona21 que a partir d’ara “hem de valorar si val la pena seguir amb el projecte”. A Barcelona, Guanyem forma coalició amb Iniciativa per Catalunya i altres formacions.

Si tira endavant la candidatura, l’assemblea de la setmana vinent decidirà el model d’elecció de candidat. Una de les raons de la marxa d’ICV ha estat que no s’ha respectat la voluntat de la seva assemblea de militants, que va votar Arga Sentís com a alcaldable. Una poderosa raó ha estat, segons ICV, que Guanyem ha menystingut la seva organització.

J. Garcia