.

La voluntària de la Creu Roja i delegada Internacional per a missions d’Acció Humanitària, Marta Trayner, ha estat l’encarregada de fer una visita guiada als assistents a l’acte inaugural. Foto: Creu Roja

La Creu Roja a Tarragona va inaugurar dimarts l’exposició ‘Protegir la Humanitat: Acabar amb la indiferència”. Es tracta d’una mostra de sensibilització en matèria de migracions forçoses i persones refugiades que es podrà visitar gratuïtament fins al proper 31 d’octubre al Seminari de Tarragona–Centre Tarraconense (C/Sant Pau, 4, de Tarragona).

La mostra fa un recorregut per les diferents etapes que viuen les persones que es veuen obligades a fugir de casa seva ja sigui perquè es troben en un país en conflicte o perquè són víctimes de persecucions i amenaces per diferents motius, com pot ser religiós, d’orientació sexual o ètnic, entre altres.

Es fa a partir de testimonis reals i fotografies posant el focus en els drets que tenen aquestes persones i en com la Creu Roja els ajuda en les diferents etapes del seu canvi  de vida: fugida, viatge, suport en cas que hagin d’estar en camps de refugiats, nova acollida a la destinació, etc.

Amb tot, la mostra pretén sensibilitzar sobre la situació i els drets de les persones migrants i refugiades, així com contribuir a crear un entorn favorable a l’acollida i la integració d’aquestes persones a Catalunya.

‘Protegir la Humanitat: Acabar amb la indiferència’ és una exposició creada pel Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja a Catalunya, que ha comptat amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. És de caràcter itinerant i arriba per primera vegada a Tarragona. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i d’El  Seminari–Centre Tarraconense i es podrà visitar de  manera gratuïta fins el 31 d’octubre, de dilluns a divendres, de 10 a 13.30h, i de 15.30 a 20h.

La voluntària de la Creu Roja i delegada Internacional per a missions d’Acció  Humanitària, Marta Trayner, ha estat l’encarregada de fer una visita guiada als assistents a l’acte inaugural, i ha explicat de primera mà en quines condicions viatgen i es troben les persones migrants i com és l’ajuda que se’ls hi presta des de la Creu Roja.