.

.

TOTS 21

Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona desenvolupa aquests dies actuacions entorn el Ramadà, que se celebra fins el 2 de maig. Per una banda, facilita espais de domini públic per realitzar les oracions i garantir així el dret de culte.  En segon terme, col·labora en la celebració comunitària de sopars populars. I finalment, es duu a terme una campanya comunicativa de sensibilització adreçada a tota la ciutadania per tal de conèixer millor què és i què significa el Ramadà per la comunitat islàmica de Tarragona amb l’objectiu de fomentar el respecte mutu i la convivència de tot el veïnat.

La consellera Paula Varas ha explicat que “després d’un treball constant de 2 anys amb la comunitat musulmana de Tarragona, aquesta obre la celebració a la resta de la ciutat amb la intenció de fomentar el respecte i la convivència”. Varas ha destacat que “es tracta d’una comunitat que conviu amb la resta de veïns de la ciutat”. En aquest sentit, la conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona vetlla per garantir el Dret de Culte tal i com estableix la Constitució durant la celebració del Ramadà. Els musulmans de Tarragona, així com ho fan milions de musulmans arreu del món, celebren enguany l’any 1443.

Facilitar el Dret de Culte  

A Sant Pere i Sant Pau, per primera vegada, s’instal·larà una carpa i es tallarà el carrer de l’Institut per poder fer la darrera oratòria de la nit de forma comunitària. Tal com ha detallat Varas, “la instal·lació d’aquesta carpa, inicialment fins al 20 d’abril, forma part d’una prova pilot per tal de vetllar per una la visibilització ordenada de la mateixa al llarg d’aquesta darrera oratòria, coordinada amb les associacions de veïns del sector, per tal d’avaluar en conjunt la possible continuïtat d’aquesta”. El Port també ha posat a disposició com altres anys un dels tinglados i al barri de Bonavista, com ja s’ha fet en altres ocasions, s’habilitarà l’esplanada del Mercat per poder fer el tancament del Ramadà a primera hora del matí del darrer dia del Ramadà, al qual hi assisteixen centenars de veïns musulmans de la ciutat.

Celebració Comunitària de Sopars Populars  

Durant els gairebé 30 dies que dura el Ramadà, es produeix l’IFTAR, el trencament del dejuni quan arriba la nit. Des dels propis centres de culte, i amb la col·laboració de la Conselleria de Nova Ciutadania amb el suport de l’IMSST, s’organitzen alguns sopars populars a diferents punts de la ciutat.  Aquets sopars es realitzaran als diferents barris de la ciutat tant en espais oberts com en centres de culte en col·laboració amb associacions de veïns i amb el Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva

Redacció