.

.

TOTS 21

Els sembradors d'estels, aquesta tarda a la Catedral

Alegria, gratuïtat i il·lusió. Amb aquest esperit més de sis-cents nens i nenes «Sembradors d’estels» han participat aquest dijous a la Catedral de Tarragona, en un acte presidit per l’Arquebisbe, Jaume Pujol.

La nadala «El vint-i-cinc de desembre», tocada a l’orgue per Mn. Miquel Barbarà, ha donat la benvinguda a tots els infants de les set escoles participants: col·legi El Carme, Sant Domènec de Guzman, Sant Pau apòstol, Sagrat Cor de Jesús, l’Ensenyança-Lestonnac, Santa Teresa de Jesús i el col·legi Mare de Déu del Carme.

La lectura del pròleg de Sant Joan en format diàleg protagonitzat per diversos personatges de l’Evangeli com Joan Baptista, Pau, Isaïes i Joan Evangelista amb alguns nens ha explicat d’una manera creativa la importància del testimoniatge. En aquest sentit, la germana Celestina, carmelita missionera teresiana de l’Àfrica, els ha dirigit unes paraules per a motivar-los en la seva tasca missionera, de ser testimonis de Jesús en la seva família, amb els amics i a l’escola.

Seguidament cadascun dels centres educatius ha presentat una ofrena acompanyada d’una pregària sobre el valors treballats com ara la pau, l’esperança, la responsabilitat, l’acollida, la col·laboració, el compromís i la generositat. Finalment, abans de felicitar el Nadal en nom dels missioners, el Sr. Arquebisbe ha enviat a tots els infants a anunciar el naixement de Jesús per tots els carrers.

Aquesta iniciativa, que fa més de trenta anys que se celebra a tota l’arxidiòcesi, també és el punt de partida de la Jornada de Infància Missionera que se celebrarà el proper 26 de gener de 2014, amb el lema «Els nens ajuden els nens».