.

.

TOTS 21

DSC08028

La Canonja celebra aquest cap de setmana la Festa Major d’estiu, apostant pels actes més populars i tradicionals. Els correfocs, les matinades, el concert de Festa Major, els espectacles de carrer, les havaneres, la Diada castellera, la paella popular i el castell de focs, són alguns dels actes que es tornen a consolidar un any més en aquesta festa tan estimada pels canongins.

El pregó encetarà la festa major el divendres 14 d’agost a les 20 hores a la sala noble del Castell de Masricart de la mà del president del Gimnàstic de Tarragona, Josep Maria Andreu i d’un dels seus jugadors i a més a més canongí, Xavi Molina.

Un cop finalitzat el pregó el grup de gegants i grallers de l’Orfeó Canongí i els diables de la Canonja aniran a l’encesa de la tronada que es farà a l’avinguda de les Garrigues. A continuació els correfocs ompliran de soroll, foc i ball els carrers del poble, per acabar a la remullada de la Raval. A les 12 de la nit acabarem amb el ball de festa major de l’Orquestra Centauro.
La festa arriba al seu punt àlgid el dissabte dia 15, amb les matinades, l’anada a ofici, la processó i la ballada de sardanes a la una del migdia a càrrec de la Cobla Cossetània.
A partir de les 5 de la tarda, l’acció es traslladarà a l’skate park per viure en directe el Campionat d’Skate.
Després arriben els espectacles de carrer, amb Clow i Circ pels més petits, a la Plaça de la O a partir de les 6 de la tarda.
L’Orquestra Selvatana ens oferirà el concert de Festa Major i per la nit el ball.

El diumenge 16, després de la cercavila de Festa Major, tindrem el 67è concurs d’escalda indoor, al rocòdrom municipal. I a partir de les 10 del matí, el Canonjaventura de cada any es transforma enguany amb l’Aiguaventura, per acabar amb la festa acuàtica a les piscines municipals. Després al migdia tenim una cita gastronòmica a la Rambla Collblanc amb la tradicional paella popular.

La tarda serà per la Diada Castellera amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Xiquets del Serrallo davant de l’ajuntament a les 6 de la tarda i les havaneres i rom cremat a la plaça de la O a les 8 del vespre.
El punt i final a la Festa Major 2015 el posarà la pirotècnia de Altura, amb un espectacle de foc, llum i color a la zona de les Garrigues a les 11 de la nit. Enguany, els focs artificials de final de festa estan patrocinats per l’empresa BASF Española.

Basf patrocina el Castell de Focs de la Festa Major

BASF Española col·laborarà enguany com a empresa patrocinadora de la Festa Major de la Canonja, concretament del Castell de Focs Artificials que tindrà lloc l’últim dia de la festa major, el diumenge 16 d’agost a les 11 de la nit a la zona de les Garrigues.

BASF col·labora des de sempre amb l’ Ajuntament de la Canonja en diferents iniciatives culturals, educatives i socials però mai havia patrocinat els focs artificials que posen el punt i final a la Festa Major. Aquesta col·laboració és una mostra del fort arrelament de BASF a la Canonja, als seus habitants i a les seves tradicions i demostra la bona sintonia entre la indústria química i la ciutadania.

El Castell de Focs anirà a càrreg de la pirotècnia De Altura, una empresa de Castelló amb més de 80 anys d’experiència que ofereix espectacles pirotècnics de gran qualitat i que ha rebut nombrosos premis i reconeixements.

Torna el “Vermut i pinxo”
La Canonja torna a viure el Vermut i Pintxo, sempre amenitzat amb bona música, a diferents bars del poble. Gràcies a l’èxit de l’edició anterior i a la bona acollida per part dels bars i restaurants, la iniciativa, engegada per l’àrea de Festes de l’Ajuntament de la Canonja, enguany no només se celebrarà durant els dies de Festa Major sinó que es durà a terme durant tots els caps de setmana d’agost i el 6 de setembre. Els establiments que hi participen són: Bar Tapeart, Racó de l’Orfeó, Bar L’Antidot, Bar Ramírez, Geladeria del Poble, Bar La Florida, Bar Dos Roses, Bar Can Chato. El preu del vermut i pinto és de un euro i mig. La iniciativa compta amb la col·laboració de Vermouth Yzaguirre.

La música i la nit, a la samarreta de la Festa
Enguany, la música i la màgia de la nit han estat les protagonistes de la imatge de la Festa Major de la Canonja. Les canongines Anna Martínez Falguera i Violeta Bofarull Veciana han estat les encarregades de plasmar la idea, el sentit, donarli forma i dissenyar la imatge final i la samarreta.
La idea del disseny de la imatge de la Festa Major d’Estiu 2015 surt del treball conjunt de la Coordinadora de Barraques del Mamut, formada per les 4 entitats canongines AEiG Bisbe Borràs, Ateneu Popular la Mina, PureLuxury i Motorclub La Canonja.
Les paraules clau que vol transmetre la imatge de la festa d’enguany són: unió, il·lusió i alegria. Paraules i sentiments que ens parlen d’un dels moments més màgics i esperats de les festes, el ball de Festa Major. Per a tots els canongins i canongines aquesta és una nit molt especial ja que uneix a totes les generacions del poble, de petits a grans.
La música i la màgia de la nit reuneix a tothom a la plaça per gaudir d’una altra festa major increïble.
L’empresa Clariant és l’encarregada de patrocinar les samarretes que es posaran a la venda durant aquets dies de Festa Major. N’hi ha per a totes les edats.

PROGRAMA FESTA MAJOR