.

.

TOTS 21

Els participants a la Caminada de Primavera. Foto: Cedida

Els participants a la Caminada de Primavera. Foto: Cedida

Prop d’unes 300 persones es van donar cita aquest passat diumenge 14 de maig de la 2ª Caminada de primavera a Constantí, que va sortir des del Parc de la Muralla i va arribar fins a la Torre de Fàbregues.

Amb les explicacions del guia cultural, l’historiador, Ricard Escarré, els participants van visitar durant el trajecte espais com el Mas Serapi, el lloc on hi va haver en el seu dia l’antiga Creu de terme (Creu de Salom), que estrenava senyalització per a l’ocasió, el naixement de la Mina de Sant Poli i Riudarenes i l’ermita de Sant Ramon, on una representant del Patronat de la Parròquia va explicar les tasques de restauració que s’han fet durant els darrers anys.

L’última parada va ser la Torre de Fàbregues, on membres de l’associació Aprodisca van explicar les tasques que desenvolupen en aquest espai, de maneig i cultiu de la finca agrícola del projecte Hortus Aprodiscae seguint els principis de l’agricultura ecològica i del consum conscient.

Aquesta era la primera ocasió que s’organitzava una caminada fins a la Torre de Fàbregues, un edifici senyorial construït l’any 1916. És un mas de grans dimensions construït en estil modernista i que compta amb una torre visible des de molts punts del terme. Deu el seu nom al financer i polític reusenc Evarist Fàbregues.

Un cop visitada la Torre, l’expedició va retornar fins al mas de Sant Ramon on va tenir lloc un dinar popular. Ja a la tarda, la sobretaula va estar amenitzada per les actuacions del Grup de Batucada i el Conjunt Instrumental d’Adults de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”, que van oferir una mostra musical a tots els assistents. Seguidament, membres de l’Associació Literària de Constantí van oferir un petit recital poètic, i la jornada va finalitzar amb Balls tradicionals a càrrec dels Balls de Cercavila de la Societat el Casino.