.

.

TOTS 21

A la imatge, la presentació en societat de la mascota de la biblioteca durant els actes de la Gran Diada cultural. Foto: Cedida

La Carpa continua confirmant-se com l’espai lúdic i cultural per excel·lència de La Pobla postconfinament, tota vegada que dijous passat hi va tenir lloc una nova cita. En aquest cas, més de 150 veïns i veïnes de La Pobla van donar-s’hi cita per assistir a la Gran Diada Cultural, la qual va incloure diversos fets destacats. En primer lloc, es va presentar en societat l’escultura de la mascota de la Biblioteca municipal. Una escultura que neix a partir del concurs de dibuix infantil que, l’any 2018, va ser el punt de partida d’aquesta iniciativa. D’entre els dibuixos participants, un dissenyador professional va donar vida a una mascota que, ara, ja compta amb una escultura pròpia que donarà la benvinguda als usuaris de la Biblioteca. Aquesta però, roman tancada a causa de la pandèmia i actualment només ofereix el servei de préstec no presencial. Tal i com va indicar l’alcalde de La Pobla, Joan Maria Sardà, ‘en principi i si tot va bé, reobrirem al setembre’.

Una reobertura que arribarà amb grans novetats, ja que el batlle va anunciar que ‘La Pobla ja forma part de la xarxa de biblioteques de Catalunya. Això suposa diversos avantatges, com ara que la Generalitat ens ha cedit 10.000 euros en llibres, a més que, des d’ara, els habitants de La Pobla tenim a la nostra disposició tot el fons bibliogràfic de la Xarxa de biblioteques de Catalunya: més de 15 milions de llibres al nostre abas’.

Un cop presentada en societat la mascota, la Gran Diada Cultural de La Pobla va continuar amb la presentació del conte infantil ‘Un estel brilla al cel’. Es tracta d’una obra que reviu la llegenda del Lledó per apropar-la als més petits. La presentació d’aquest volum d’interès local va comptar amb la presència de la seva autora, Montse Rubinat; i el seu il·lustrador, Jordi Bibià.

El Certamen de relats breus ja té guanyadors

D’altra banda, la Gran Diada Cultural de La Pobla també va servir per donar a conèixer els guanyadors de la primera edició del Certamen de relats breus del municipi. Aquesta iniciativa, organitzada per la Biblioteca municipal, va néixer durant el confinament derivat de la pandèmia i tenia per objectiu oferir una oportunitat de lleure creatiu als pobletans. Amb tot, es tracta d’una iniciativa que neix amb voluntat de continuïtat i que, per tant, comptarà amb noves edicions.

En aquesta primera edició, que va comptar amb categories infantil i adults, s’hi va presentar un total de 12 relats. Pel que fa a la categoria infantil, el millor relat va ser “Estava equivocada i no ho sabia”, de Carla Jiménez; mentre que Anna Giralt, Sergi Verge i Nerea Granero van rebre també el seu diploma i obsequi com a participants. Entre els participants adults del certamen, Ana Maria López va ser designada com a guanyadora, pel seu relat “Mi ángel azul”. Van completar el llistat de participants Keila Alfaro, Alberto Aldana, Andrea Aliaga, Antonio José Garcia, Josefa Sicilia, Josep Maria Gasol i Marta Serrahima. Arribats en aquest punt de l’acte,

El concert de Zapping Trio, suspès

L’Ajuntament va anunciar dissabte a primera hora del matí la suspensió del concert de Zapping Trio, previst a la Carpa el mateix dissabte a la nit. Aquesta suspensió es va produir per donar seguiment i compliment a l’ordre decretada pel Departament de Salut de la Generalitat, per la qual s’adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19. Entre aquestes mesures i a tot el territori de Catalunya, la Generalitat ha decretat la suspensió de l’obertura al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle, així com també les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments.

Redacció