TOTS 21

A l’acte de presentació hi van assistir la Consellera d’Esports, Maria José López; el vicepresident del club, Alex Jerez; el gerent del club, Francesc Bordas, i el responsable d’AAOO, Jordi Romero. Foto: CN Tàrraco

La 6a edició de la travessia Tàrraco Aigües Obertes es durà a terme el pròxim dissabte 4 de setembre a través d’un recorregut que voreja i travessa les 5 platges que formen part de la ciutat. Platja Llarga, Capellans, Savinosa, Arrabassada i Miracle completen un entorn natural de gran valor, i amb un caràcter històric lligat a l’antiga Tarraco. La jornada comptarà amb dos altres circuits, per tal de fer accessible l’experiència al major nombre de persones. Un dels recorreguts serà dins la Platja del Miracle per tal d’aproximar la natació d’aigües obertes als més petits i petites de l’esport base, amb un recorregut de 800 metres. L’altre, des de la Platja de l’Arrabassada amb un recorregut de 2km més accessible.

Durant la presentació, la consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, ha expressat que la travessia “encaixa perfectament en una de les línies d’actuació de l’esport a la nostra ciutat: la promoció de l’esport base” i ha fet esment de la competició de categoria infantil per exemplificar-ho. Al mateix temps, ha assegurat que Tàrraco Aigües Obertes “permet fer un pas més per acostar el nostre mar Mediterrani a la ciutadania de Tarragona” i ha volgut reconèixer “la feina de les entitats esportives tarragonines”, el fet que en l’organització de la prova hi participin fins a tres clubs de la ciutat i “l’esforç que fan i que faran per tal que l’esdeveniment sigui segur”.

Per la seva banda, el gerent del Club Natació Tàrraco, Francesc Bordas, ha destacat que el club “vol obrir-se a la ciutat i fer marca de ciutat” amb “una de les travessies més maques del territori, com ens comenten sempre els participants”. Una travessia que “li fa justícia a Tarragona”, ha afirmat.

Finalment, el responsable de la secció d’aigües obertes del CN Tàrraco, Jordi Romero, ha recordat “la feina dels voluntaris” i ha desgranat els detalls de la travessia, que aplicarà totes les mesures per complir els protocols que exigeix la situació sanitària. Sobre les previsions de participació, Romero ha explicat que, tot i que la situació és excepcional, hi ha bones perspectives perquè hi ha “ganes” de tornar després de l’aturada de 2020.

Les proves estan obertes als nedadors i nedadores federades i no federades, que participaran en diverses sortides programades i amb tots els protocols Covid19.

Sortides i recorregut

La sortida serà donada pel/la jutge de sortida, qui indicarà l’itinerari i el lloc d’arribada, així com les instruccions que cregui convenients. Hi haurà 3 sortides diferenciades: Travessia Petita, Travessia Mitjana i Travessia Gran.

Travessia petita. ½ Milla Marina

9.00h -9.30h Lliurament de dorsals als nedadors i nedadores a la secretaria situada a la Platja del Miracle de Tarragona

9.45h Sortida 1. Travessia petita / categories menors

Recorregut travessia petita: Sortida i arribada a la platja del Miracle: ½ milla marina

Travessia Mitjana. V TÀRRACO AIGÜES OBERTES. 2000m

9.00h – 9.30h Lliurament de dorsals als nedadors i nedadores a la secretaria situada a la Platja del Miracle de Tarragona

9.50h. Sortida autobús amb participants des de la platja del Miracle cap a la sortida de Platja de l’Arrabassada.

10.10h: Sortida . Travessia Mitjana: VI Tàrraco Aigües Obertes (categoria OPEN).

Recorregut travessia mitjana: Sortida des de la Platja de l’Arrabassada i arribada al Miracle

Travessia gran. VI TÀRRACO AIGÜES OBERTES. 4.100m

9.50h – 10.30h Lliurament de dorsals als nedadors i nedadores a la secretaria situada a la Platja del Miracle de Tarragona

11.10h Sortida autobús amb participants des de la platja del Miracle cap a la sortida de la platja Llarga.

11.30h Sortida Travessia Gran: VI Tàrraco Aigües Obertes (categories INFANTIL, JUNIOR, ABSOLUTA i MÀSTERS).

Recorregut travessia Gran

Organitza el Club Natació Tàrraco amb la col·laboració del Reial Club Nàutic de Tarragona, el Club Tennis Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i la Diputació de Tarragona.

Redacció