.

.

TOTS 21

La Sala Infant Pere del Centre de visitants de l’Hospital Coll de Balaguer va ser l’escenari de la primera part de l’esdeveniment, més institucional, consistent en el lliurament de nou Premis CECOSECT i dels tres Premis Rafael Tatay que ha atorgat enguany la Confederació.

Més d’un centenar de comerciants van participar dissabte passat, 20 d’octubre, a l’Hospitalet de l’Infant, en la 4a Nit del Comerç-Comarques tarragonines, organitzada  per la Confederació d’Empresaris de Comerç i Serveis de les Comarques Tarragonines (CECOSECT), amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la col·laboració de diverses entitats.

La Sala Infant Pere del Centre de visitants de l’Hospital Coll de Balaguer va ser l’escenari de la primera part de l’esdeveniment, més institucional, consistent en el lliurament de nou Premis CECOSECT i dels tres Premis Rafael Tatay que ha atorgat enguany la Confederació. I la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, de la segona part, més lúdica, consistent en un sopar.

En aquesta edició, hi han pres part associacions de botiguers o comerciants de les comarques del Baix Camp, Conca de Barberà i Tarragonès; i, com a novetat, hi ha hagut representants de les comarques del Baix Ebre i de la Ribera d’Ebre. Cadascuna de les associacions participants, adherides a la CECOSECT (de Reus, Mont-roig del Camp, Tarragona, Cambrils, Torreforta, Montblanc, Camarles i l’Hospitalet de l’Infant) van lliurar un únic guardó a un establiment del seu àmbit territorial, que complia els requisits inclosos en les bases dels Premis CECOSECT. Amb aquests premis, es va reconèixer l’excel•lència comercial d’aquells establiments del sector del comerç i serveis per la seva trajectòria laboral i la implicació en el món associatiu. Els guardonats van ser: Estanc Núm.1 de Reus; Pili Sabaté Martí, propietària de l’Adrogueria GAMMA, de Mont-roig del Camp; Joieria Santa Gemma, de Tarragona; Cero Punto Cerrajeros, de Tarragona; Flors Ramon Abellà, de Cambrils; Peluquería Rico, de Torreforta; Calçats Pol, de Montblanc; Taller Gandia, de Camarles; i Només Mascotes, de l’Hospitalet de l’Infant.

La Confederació, per la seva banda, va entregar tres guardons com a reconeixement a aquelles persones, entitats o institucions  que, de manera especial, han col•laborat amb el comerç  i en el seu teixit associatiu i que, en definitiva, treballen pel bé del prestigi del comerç de les nostres comarques: a Jordi Sancho i Serrano, a Silvia Coll i Escribà; i a Marcel Folch i Mogrobejo. Aquests guardons s’emmarquen dins de la categoria Premis Rafael Tatay, en homenatge a una de les persones que més van influir en el món associatiu comercial del Camp de Tarragona.

L’acte institucional va estar presidit pel secretari del Departament d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer; i també va anar a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; del regidor d’Empresa, Comerç i Energia, Miguel Ángel Garcés; del president de la CECOSECT, Ferran Milà; i de la presidenta de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors i vicepresidenta de la CECOSECT, Maria José Gómez.

L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, va expressar la voluntat de l’Ajuntament de col·laborar amb els comerciants locals i amb l’associació per enfortir el sector comercial i fer-lo “més potent i competitiu” i va donar a conèixer als assistents l’aposta del municipi per la “diversificació econòmica, amb els polígons industrials, el turisme i el comerç com a pals de paller”. En aquest sentit, el regidor de Comerç i Promoció econòmica, Miguel Ángel Garcés, va apuntar que s’hi està treballant en la implantació d’accions de col·laboració público-privada incloses en el Pla estratègic del comerç.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, Maria José Gómez, va dir que la Nit del Comerç és una «oportunitat per reconèixer la tasca dels petits comerciants i de l’associacionisme comercial, així com els beneficis que té el comerç per a l’economia local, com a generador de llocs de treball; i per a la societat, perquè afavoreix la sostenibilitat, la convivència i la interacció» i un espai “d’intercanvi d’idees sobre els reptes de futur del sector”.

PREMIS RAFEL TATAY 2018  

Jordi Sancho i Serrano: Va venir a Cambrils a viure i obrir el primer local a Vilafortuny  l’any 1973, dos anys més tard 1975 va obrir el segon negoci a Consolat de Mar, 64 i fa uns anys el tercer al carrer Mossèn Joan Batalla, 4. ESPORTS CARSON és el nom comercial de les botigues, amb productes d’esports i moda. Va entrar com a membre de la Unió de Botiguers de Cambrils l’any 1996 fins aquest any 2018 que és va jubilar. Va ser President de l’any 2000 al 2005. Lluitador contra  la venda il·legal i de totes les necessitats del comerç de Cambrils durant el 22 anys que ha estat amb nosaltres.

Silvia Coll i Escribà: Dinamitzadora de la Unió de Botiguers de Cambrils, entitat fundada l’any 1978, actualment te uns 200 associats, el Pla de Dinamització ‘CAMBRILS OBERT’, es va engegar l’any 2001 amb la col·laboració de la Generalitat, l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Reus. L’objectiu de Cambrils Obert és aconseguir la millora i competitivitat de les petites i mitjanes empreses comercial des d’un punt de vista territorial. La Sílvia Coll va ser guardonada amb el Premi Millor Gestió Col·lectiva de la Generalitat l’any 2014.

Marcel Folch i Mogrobejo: De Reus i fill  de pares botiguers ,va ser responsable del Departament de Comerç Interior de la Cambra de Comerç de Reus des de l’any 1978 fins 1994. Desprès Gerent-Dinamitzador de la Unió de Botiguers de Reus fins l’any 2014 i de l’any 2015 fins l’actualitat Secretari de l’Associació de Comerciants i Empresaris de la Selva del Camp i Secretari de la Confederació d’Empresaris de Comerç i Serveis de les Comarques  de Tarragona (CECOSECT). 40 anys dedicats al mon del comerç.