.

.

TOTS 21

La consellera Elvira Vidal ha instat a l’Ajuntament de Tarragona a no donar l’esquena a les necessitats dels animals de companyia. Foto: Cedida

Junts per Tarragona exigeix que l’àrea de Benestar Animal de l’Ajuntament de Tarragona doni compliment als compromisos que ha anat adquirint durant el primer any de mandat. “Aquest any la ciutat s’ha tornat a quedar sense platges per als gossos, no s’han ampliat ni millorat les àrees d’esbarjo per a animals de companyia, les colònies de gats ferals segueixen sense estar senyalitzades i no només no s’ha resolt el greu problema que Tarragona pateix amb els coloms sinó que ens trobem amb un incipient creixement de les colònies de cotorres argentines”, ha lamentat la consellera Elvira Vidal.

Vidal ha recordat que el grup municipal de Junts per Tarragona va presentar una moció el passat mes de gener “que el Consell Plenari va aprovar per unanimitat i on figuraven, entre altres, acords com ampliar el nombre d’espais públics destinats als animals de companyia o ampliar el període en el qual els animals poden anar a qualsevol de les platges de la ciutat”. La consellera assumeix que “la pandèmia mundial ha alterat el dia a dia de l’administració, però no pot convertir-se en la gran excusa que justifiqui la falta d’acció, ja que parlem de mesures com habilitar espais públics ‘animal friendly’ o campanyes de sensibilització per fomentar les adopcions o evitar els abandonaments, que no requereixen una gran inversió”.

En aquest sentit, la consellera Vidal ha instat a l’Ajuntament de Tarragona a no donar l’esquena a les necessitats dels animals de companyia. “Ara fa uns dies, la Protectora d’Animals era notícia perquè un incendi proper va obligar a desallotjar els animals, van ser molts els voluntaris que s’hi van acostar per col·laborar”, ha explicat la regidora de Junts per Tarragona qui considera inadmissible “l’estat deplorable d’aquesta instal·lació, que es manté gràcies als voluntaris, ja que fa molts anys que l’Ajuntament no hi destina cap recurs per dignificar-la”.

De la mateixa forma, Vidal ha criticat la gestió que es va fer ara fa un any de la colònia de porcs vietnamites que es va traslladar al Vendrell, “aquesta decisió es va prendre sense establir comunicació amb l’ajuntament de la localitat receptora i tampoc s’ha fet cap seguiment de l’estat dels animals, la solució va ser senzillament treure’s el problema de sobre”, ha lamentat la Consellera.

Redacció