.

.

TOTS 21

Josep Mª Jornet, voluntari responsable de Tarragona 2018, ho tenia molt clar. Vila-secà de naixement i cul inquiet des de ben petit, Jornet sempre ha tingut una espina clavada des que va ser denegada la seva inscripció com a voluntari de Barcelona 1992. «Potser per la meva joventut», aventura el vila-secà i treballador en una fàbrica de Reus en el seu dia a dia.

Encara que al principi no ho veia clar, poc a poc va anar interessant-se més pel que ja és l’esdeveniment esportiu històric per excel·lència de la província i, «després de veure que molta gent s’hi apuntava, em vaig decidir a fer-ho», afirma amb contundència. «M’he passat la vida practicant esports i he estat relacionat també amb associacions de veïns col·laborant en molts actes». «Ho porto a la sang», continua explicant al voltant d’una decisió valenta, però per sobre de tot, compromesa.

Josep Mª Jornet posa amb les també voluntàries Montse Moreno (a l’esquerra) i Coni Brunet (a la dreta). Foto: David Aymerich.

No són poques les vegades que els companys s’han preguntat i li han preguntat si hi guanyava alguna cosa amb tot plegat. Un dubte al qual Jornet sempre responia amb un somriure d’orella a orella en afirmar que «guanyo gent, guanyo ser a diferents llocs», encara que, torna a repetir, «he perdut moltes hores en anar a col·laborar amb els altres, ho porto dins meu». Una opinió contrastada i que, potser no tan casualment, coincideix amb la d’altres companys entrevistats a Tarragona21.

Jornet també explica com un cop es va fer voluntari dels Jocs, «vaig anar a totes les xerrades que es van fer, fins i tot una que es feia a Barcelona, a Montjuïc, i allí hem vaig enganxar encara més». Després es van anar succeint totes les activitats. «Santa Tecla, Sant Magí i els Reis Mags m’han marcat molt, i més jo com a voluntari responsable», ja que, «una cosa és viure-ho des de fora i l’altra, es ser-hi dins». «També em va agradar ser a les bicicletades i diferents curses que s’han fet a Tarragona, m’agraden tots els esports», afegeix ràpidament el vila-secà. Són «experiències que durem sempre a sobre per poder seguir-hi col·laborant més endavant».

Jornet desitja que la borsa de voluntaris segueixi activa un cop finalitzin els Jocs Mediterranis, volen seguir col·laborant amb la província. Foto: David Aymerich.

De cara als Jocs que ja són a tocar, Jornet hagués desitjat poder ser voluntari d’atletisme però, «finalment m’han ubicat a transports. Jo m’adapto al que sigui necessari», «ho veuré igual, ja que m’han seleccionat per la inauguració i serà un privilegi poder ser-hi». I serà ben aviat, el divendres 22 de juny a les 21 hores al Nou Estadi de Tarragona en un gran acte internacional.

«A Tarragona aportarà molt el fet de promocionar la ciutat», opina Jornet. Els esportistes, familiars i visitants «s’emportaran una gran sorpresa de tot el que ens envolta», ja que, «hem viscut un any per enriquir-nos més, tenim més experiència, hem sumat més i la gent que vindrà ha de pensar en fixar-se en nosaltres com a referent de cara a futurs Jocs Mediterranis que s’organitzin», finalitza el voluntari.

Tot i això, Jornet també voldria «que continués la borsa de voluntaris, la mateixa pinya que ja tenim feta, a actes de la ciutat fixes com els que ja hem anomenat». «No es pot perdre el voluntariat dels Jocs», confessa en sumar-se a la opinió de molts dels seus companys en una borsa que ha batut rècords històrics en l’esdeveniment olímpic mediterrani.

David Aymerich