.

.

TOTS 21

Josep Maria Cruset

Josep Maria Cruset

L’executiva del Partit Demòcrata de la Vegueria de Tarragona lamenta que els Jocs del Mediterrani no es puguin celebrar tal com estava previst. Per al partit, el Govern central no ha complert els compromisos que havia adquirit per a finançar els Jocs del Mediterrani de Tarragona del 2017. La manca de concreció i les contínues rebaixes en la dotació han desembocat en aquesta situació que suposa una imatge molt negativa per a Tarragona de cara el país i al món.

Per a Josep Maria Cruset, president de la Vegueria de Tarragona, “el govern del Partit Popular mai ha cregut en aquests jocs”. La dotació de 12 milions d’euros prevista inicialment, per sota de l’aportació d’altres administracions, ja indicaven aquesta manca de compromís. “El PP menysté tot allò que té relació amb Catalunya i els Jocs del Mediterrani n’és una mostra més”, ha destacat Cruset. En aquest sentit cal tenir en compte que el Govern central va dotar amb 40 milions d’euros els Jocs d’Almeria, molt per sobre de l’aportació a Tarragona.

Cruset també havolgut remarcar que “la Diputació de Tarragona, per la seva banda, ha aportat 10 milions d’euros, dels quals 6 milions ja es va aportar el 2014, per finançar obres dels equipaments esportius de Tarragona i de les subseus del territori”.

El líder del Partit Demòcrata al territori reivindica les aportacions que la Diputació i la Generalitat han fet i destaca que les institucions catalanes, governades pel Partit Demòcrata, han respectat els compromisos i “han complert escrupulosament els terminis”

Per a la formació política, la deixadesa del PP en aquests jocs “suposa una mostra més del nul interès que els populars tenen envers Catalunya i sobre Tarragona especialment”. Per contra, els representants del Partit Demòcrata a Madrid continuaran treballant per aconseguir que els diners compromesos arribin i els jocs es puguin celebrar amb totes les garanties el 2018.

Ahir mateix, just després de l’anunci oficial d’ajornament dels jocs, el senador Josep Lluís Cleries va reclamar la compareixença del ministre Méndez de Vigo perquè respongui davant aquest incompliment.

També recentment, el diputat del Partit Demòcrata al Congrés, Ferran Bel, va aconseguir que s’aprovés, amb l’únic vot en contra del PP, una proposició no de llei per a la qual, els Pressupostos Generals de l’Estat havien d’incloure partides per un total de 12 milions d’euros per dotar de forma efectiva el finançament compromès pel Govern central.

L’Executiva territorial del partit Demòcrata valora “molt positivament l’anunci que ha fet el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d’incloure els jocs a l’agenda de temes de país, així com l’exigència que en farà davant del president espanyol, Mariano Rajoy”.