.

.

TOTS 21

Un moment de la inauguració del Mercat Medieval. Fotos: Cedides

Els visitants gaudiran d’un cap de setmana amb una trentena parades d’artesania i gastronomia i de novetats com oficis, titelles, tir amb arc i espectacles aeris i de foc

El II Mercat Medieval de Castellvell del Camp va arrencar aquest divendres a la tarda i s’allargarà durant tot el cap de setmana. En total la fira aplega més d’una trentena de parades, el racó infantil i una zona d’espectacles aeris en l’àmbit comprès entre els carrers Pompeu Fabra, Plaça Jacint Verdaguer, Sant Jaume i el Pati del Consultori. L’horari d’obertura del mercat serà el dissabte d’11 a 23h, i el diumenge, d’11 a 22h. La restauració romandrà oberta fins més tard de l’hora de tancament si la situació ho requereix. Entre les novetats d’enguany destaquen la presència d’oficis, espectacles aeris i de foc, trapezistes, una exposició sobre tortures de l’època medieval o campionats de tir amb arc.

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, va inaugurar la segona edició del Mercat Medieval, acompanyat de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa Abelló, dels representants de l’Associació Cultural Reus Medieval i de regidors i regidores del consistori. Sabaté va animar a la ciutadania i als visitants de la comarca “a gaudir d’aquest mercat que, amb les novetats d’enguany que creiem que pot anar millor, i d’un cap de setmana que esperem rebre molta gent”.

L’alcalde, amb la carta heràldica

El Mestre Artesà de Castellvell

Reconeixement a Joan Mateu “Mateuet”, ‘Mestre Artesà Picapedrer’ de Catalunya’

L’alcalde també va voler destacar la presència del picapedrer Joan Mateu “Mateuet”, de Castellvell, que ha rebut el títol de “Mestre Artesà” per part de la Generalitat de Catalunya: “Per a nosaltres és un orgull i ens fa molta il·lusió poder comptar amb la presència de l’única persona del poble que ha estat reconeguda amb aquest títol”. Sabaté va avançar que s’estan preparant tallers de picapedres “a l’escola Santa Anna de Castellvell i a escoles de Reus perquè no es perdin aquests oficis antics”.

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa Abelló, va manifestar que “està molt bé que els pobles vulguin reactivar l’economia local amb fires medievals, gastronòmiques o del tipus que siguin. I el fet que hi hagi aquesta convivència que porten les fires és molt positiu”. Abelló també va posar en valor que el Mercat Medieval “compagini activitats i jocs per la canalla, oficis o temes culturals com l’exposició de tortures de l’època medieval”.

El Gegants medievals en cercavila

Parades d’artesania i gastronomia per a tots els gustos

En aquesta segona edició s’ha ampliat el nombre de parades d’artesania i de gastronomia. El visitant podrà trobar diverses parades d’artesania, herbes, sabons, joguines de fusta, orfebreria, clauers personalitzats de fusta, bosses amb macrame, macrame de plata, carteres de pell i cautxú, cremes d’orujo, corones i braçalets artesans i minerals, atrapasomnis i plateria, entre altres.
També s’oferirà una àmplia oferta gastronòmica amb una nova taverna i parades de cuina japonesa, creps, gofres, pizzes, pa, pastissos, formatges i productes lactis, fruita i delícies turques o gominoles. La majoria de paradistes seran del territori tot i que també n’hi haurà d’arreu de Catalunya i l’Estat.

Un altre dels atractius serà la zona d’atraccions per als infants, que es desplaçarà fins al carrer Major per donar continuïtat al recorregut de l’espai firal.

Espectacles, oficis i animació

Durant els dies de mercat es programaran diversos espectacles i activitats relacionades amb el món medieval. Uns dels protagonistes d’enguany seran els gegants medievals de Reus que ens acompanyaran el dissabte a la tarda i el diumenge. També destaca la presència d’espectacles de teles aèries, de cercles i trapezistes. Tampoc hi faltaran espectacles de foc per la nit, fakirisme, músics, els xanquers i altres personatges. Els infants podran gaudir del gran racó infantil amb taules de jocs gratuïtes, dels contacontes, dels tallers monitoritzats i d’obres de teatre amb titelles pel matí i per la tarda. Un altre dels atractius seran els campionats de tir amb arc, amb premis per als guanyadors.
El visitant també podrà visitar un espai expositiu sobre mètodes de tortura de l’època medieval.

El programa del Mercat Medieval

Dissabte 1 d’octubre
11:00 h El mercat cobra vida
11:30 h Taller de galetes
12:30 h Teatre de titelles
12:30 h Cercavila de personatges
13:45 h Teatre de titelles
14:30 h A menjar
17:30 h Taller de mosaics medievals
18:15 h Cercavila
20:30 h Espectacle de teles aèries
21:30 h Espectacle de foc
22:30 h Espectacle de cèrcol aeri

Diumenge 2 d’octubre
11:00 h El mercat cobra vida
11:30 h Teatre de titelles
12:00 h Cercavila
12:30 h Lluita de gladiadors (Infantil)
13:00 h Contacontes
13:45 h Cercavila
14:30 h A menjar
17:00 h Taller de pintar cares
17:30 h Cercavila
18:30 h Teatre de titelles
19:00 h Taller de pintura
20:00 h Contacontes
20:30 h Espectacle de teles aèries
21:00 h Espectacle de foc
21:30 h Espectacle de cèrcol aeri

El Mercat Medieval està organitzat per l’Ajuntament de Castellvell del Camp amb la col·laboració de l’Associació Cultural Reus Medieval.

Per estar informats de totes les novetats del mercat medieval:
Facebook: https://www.facebook.com/Assculturalreusmedieval
Instagram: @assculturalreusmedieval