.

Una imatge de la inauguració de la mostra. Foto: Cedida

Una imatge de la inauguració de la mostra. Foto: Cedida

El Centre Cultural del Catllar acull, fins al 28 d’agost, una exposició de l’il·lustrador tarragoní Hugo Prades, en el marc de la Festa Major del municipi. La mostra consta de 37 obres, algunes de gran format i la gran majoria són a color. Es pot visitar de dilluns a divendres, de 9:30 a 13:30 i de 16:00 a 20:00 hores.

En aquesta exposició s’ha volgut englobar tota la carrera de l’artista. Per tant, es poden veure obres de la seva època més primerenca i també els treballs més actuals. D’aquesta manera, podem comprovar la seva evolució gràfica i temàtica. A partir d’il·lustracions molt elaborades, la temàtica de l’Hugo Prades Martínez sempre està enfocada cap a la seva gran inquietud: “l’Ésser Humà”, ja sigui amb els ulls del Patufet o amb els de la gran multitud representada als seus trenca-closques.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament del Catllar, Xavier Canadell, ha explicat que la mostra exposa “les dues vessants de l’il·lustrador, una més sèria i més cultural i una segona més divertida que engloba la part del còmic”.

Tres àrees diferenciades

L’artista ha dividit l’exposició en tres àrees diferenciades, on hi ha tres estils que no tenen pràcticament res a veure, però que a l’exposició es fusionen.

Per una banda, hi ha el treball editorial, fet bàsicament per a Cossetània Edicions. L’any 2013, la col·lecció del Patufet va ser proposada a l’Hugo Prades amb el text de l’artista vallenc Roger Roig. Aquest binomi va engegar amb força i, des de llavors, la col·lecció ha anat cada vegada millor, amb més de 160.000 exemplars venuts. A l’exposició podrem veure alguns exemples d’execució, des del treball a tinta fins al color final.

Per una altra banda, tenim els trenca-closques creats per encàrrec de l’empresa alemanya Heye, la qual va apostar per l’artista l’any 1996 i no ha deixat de fer-ho fins a l’actualitat. A l’exposició podem trobar originals i algunes reproduccions a mida real. És un autèntic privilegi poder gaudir de les obres originals que han donat pas a 18 trenca-closques, plens de detalls, que donen una visió divertida de la història de la Humanitat.

La tercera part de l’exposició està dedicada als treballs de reconstrucció històrica, on podem veure un estil molt més seriós de l’Hugo Prades. L’autor mostra la seva versatilitat a l’hora de realitzar un treball: Tarragona Romana, Tortosa al segle XVI … i molts més.

V.Tapias