.

Els socialistes Jordi Solé i Enric Grangel

Els socialistes Jordi Solé i Enric Grangel

El regidor socialista Enric Grangel es segueix postulant com a possible nou alcalde de Torredembarra després que el seu nom fos l’assenyalat per substituir a Daniel Masagué, qui aquest dimecres feia efectiva la seva renúncia a l’alcaldia de Torredembarra i el seguit de càrrecs que ocupa.

En una reunió celebrada ahir a la tarda entre representants del PSC, ERC, Agrupació Democràtica Torrenca (ADT) i Montserrat Gassull, es va donar suport a Grangel com a candidat de consens amb els vots favorables dels sis regidors. Quedarien pendents els vots necessaris d’Alternativa Baix Gaià (ABG) i Partit Popular (PP) que per altres ocupacions no van poder-hi estar presents.

En declaracions a Tarragona21, ABG afirma que ara que ja no caldrà fer una moció de censura a causa de la dimissió de Masagué, “el partit ha decidit prendre’s amb més calma el debat i reflexió per decidir sobre un candidat”, sense confirmar un clar recolzament a Grangel. “Farem un paquet de propostes del que hauria de fer el nou govern a partir d’ara i si s’accepten veurem i estudiarem què decidim” comenta el portaveu Lluís Suñé.

Per la seva banda, fonts del PP Torredembarra declinen fer valoracions, al·legant que es seguiran realitzant reunions i valorant les possibilitats.

CiU no posarà impediments

D’altra banda, s’ha dut a terme aquest dijous al matí una reunió dels grups municipals, a petició de CiU. Els regidors convergents imputats, tot i que es resisteixen a dimitir, han reiterat el seu compromís de col·laborar per garantir la governabilitat del municipi i, per tant, acaten la figura del socialista Enric Grangel com a possible alcalde ja que no presentaran un candidat. Grangel va ser el cap de llista amb més vots al 2011 i tan sols requereix ser el més votat sense ser-ne necessària una majoria absoluta dels vots.

Ha estat una reunió plàcida amb la presència dels grups de CiU, PP, PSC, ERC i la regidora no adscrita, Gasull.

Francisca Felguera, no present a la reunió, s’ha personat posteriorment al consistori per delegar l’alcaldia accidental en la persona d’Enric Grangel, per tal que aquest pugui signar la convocatòria de ple extraordinari.

-Adrià Recasens / ACN-