.

.

TOTS 21

Gran allau de trucades al 112 per les ratxes de vent

Gran allau de trucades al 112 per les ratxes de vent

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins aquest dimarts al matí 143 trucades relacionades amb l’episodi de vent, tot i que des de la mitjanit passada ja s’ha reduït molt el nombre i només han estat 13.

La majoria han estat per branques caigudes (29), altres objectes que afectaven la circulació en via interurbana (24) i urbana (15), cobertes inestables (12) i per altres afectacions de trànsit vinculades a la meteorologia adversa (10). En aquest sentit, aquest matí un camió ha bolcat a l’A-7, al seu pas per Vandellòs, i ha obligat a tallar la via en sentit sud. Les ratxes de vent més destacades s’han produït a Portbou (118,8 km/h) i Mas de Barberans (104,4 km/h).

Altres punts on el vent ha bufat amb força són Amposta (93,6 km/h), Tarragona (64,8 km/h) i Observatori Fabra (61,2 km/h), segons ha informat Protecció Civil.

Per municipis, les trucades al 112 han tingut origen a Barcelona (20), Salou (10), Reus (9), Amposta (7), Mont-roig del Camp (7), Lleida (7), Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (5), La Canonja (5), L’Hospitalet de Llobregat (5), Rodonyà (5).

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 14 avisos derivats de les trucades al telèfon 112, relacionats amb incidències causades pel vent, entre les nou del vespre d’aquest dilluns i les vuit d’aquest matí. Es tracta en tots els casos d’arbres tombats i d’elements estructurals i del mobiliari urbà a punt de caure.

Per Regions d’Emergències, la que ha rebut més avisos ha estat la de Tarragona, amb vuit; seguit de la Metropolitana Sud, amb tres; i la Metropolitana Nord, la de Lleida i la de les Terres de l’Ebre, amb un cadascun.

Protecció Civil de la Generalitat DGPC ha rebaixat a fase de Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per la millora de les condicions meteorològiques relatives als forts vents que han afectat arreu de Catalunya des d’ahir al migdia. En aquests moments el nombre d’incidències s’ha estabilitzat i durant el matí s’ha registrat un nombre poc significatiu d’incidents.
Amb tot, es demana precaució a la part sud de Catalunya perquè es preveu que encara pugui haver-hi algun cop de vent fins a la finalització de l’episodi, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC, aquest migdia. Les comarques afectades per aquesta previsió són Montsià, Baix Ebre, Baix Camp, Tarragonès, Baix Penedès i Garraf.