.

Xavier Grau. Foto: noticias.universia.es

Xavier Grau. Foto: noticias.universia.es

El doctor en Ciències Químiques i rector de la Universitat Rovira i Virgili de 2006 a 2014, Francesc Xavier Grau, serà enguany el pregoner de la Festa Major de Santa Tecla 2014 que se celebrarà al saló de plens el diumenge 21 de setembre a les 18h.

Nascut a Lleida el 1958, és doctor en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona i catedràtic d’universitat de Mecànica de Fluids. És autor o coautor de més de vuitanta publicacions en llibres i revistes científiques, i ha sigut l’investigador principal de divuit projectes i ajuts a la recerca. Com a professor, ha participat en la configuració del model educatiu de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ), que ha rebut diversos premis de qualitat i distincions en l’àmbit universitari.

L’acte s’iniciarà amb el veredicte i el lliurament del Premi El Balcó, convocat per Òmnium Cultural Tarragonès. En aquest acte, la llengua dels signes acostarà la festa a la comunitat sorda. També es repartiran llacets verds en solidaritat amb el Dia Mundial de l’Alzheimer.