.

El meteoròleg de TV3 i Catalunya Ràdio Francesc Mauri parlarà sobre ‘Canvi climàtic, una realitat present’.

La Diputació de Tarragona organitza les jornades Canvi climàtic, què hi podem fer? adreçades a personal tècnic i càrrecs electes dels municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i a membres d’entitats i empreses vinculades a les polítiques ambientals. El 24 i 31 d’octubre i el 7 de novembre diversos experts exposaran els efectes actuals i les perspectives de futur del canvi climàtic. El president de l’ens, Josep Poblet, inaugurarà les jornades.

La primera sessió comptarà amb la participació de la professora Rosa Fenoll, de la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili, qui parlarà sobre El canvi climàtic afecta la salut?. Després, la professora Maria del Carme Llasat, del departament de Física Aplicada de la Universitat de Barcelona presentarà del 3er informe sobre el Canvi climàtic a Catalunya. Riscos i la percepció que la ciutadania té sobre els mateixos i el meteoròleg de TV3 i Catalunya Ràdio Francesc Mauri parlarà sobre Canvi climàtic, una realitat present.

El 31 d’octubre, la tècnica forestal del projecte Xarxa de calor de proximitat de la Diputació de Tarragona, Montserrat Fuguet oferirà la xerrada Energies renovables, aprofitament de la biomassa, i el glaciòleg i observador Jordi Camins parlarà de l’Efecte del canvi climàtic en les glaceres. La tècnica de Medi Ambient Montserrat Balcells i l’exresponsable de Medi Ambient i membre de l’Associació de Jubilats de la Diputació de Tarragona, Gabriel Sanz, tancaran la sessió amb l’espai Digues la teva. Participa i comparteix les teves idees.

Les jornades finalitzaran el 7 de novembre amb una visita al Delta de l’Ebre. Durant la sortida, Carles Ibáñez, de l’Estació Experimental de l’Ebre de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), explicarà als participants l’impacte del canvi climàtic al Delta i al riu Ebre. Les jornades Canvi climàtic, què hi podem fer? estan organitzades per la Unitat de Medi Ambient i l’Associació de Jubilats de la Diputació de Tarragona.