.

.

TOTS 21

Imatges d’aquest passat cap de setmana. Fotos: Cedides

Aquest passat cap de setmana, coincidint amb la celebració del dia Mundial del Pa el 16 d’octubre. l’Estació del Nord de Barcelona ha acollit el Congrés Internacional de la Fleca. Un acte amb molta molla organitzat per PANATICS i el Gremi de Forners de Barcelona amb un únic objectiu: promoure, difondre i donar a conèixer l’elaboració i presentació del pa de qualitat. Més de 600 metres quadrats dedicats, exclusivament, a l’elaboració i demostració de diferents tipus de pans artesans a càrrec de més de 60 prestigiosos i reconeguts forners artesans d’àmbit nacional i internacional, i amb la presència i col·laboració de la gran majoria de proveïdors del sector.

El Forn Sistaré hi ha volgut fer algunes elaboracions ADN Reus, per promoure el territori la ciutat. Així, i coincidint amb la campanya ‘Temps d’avellana’, van fer una coca de forner amb avellanes DOP Avellana de Reus, de més d’un metre que ha estat banyada amb oli OOVE DOP Siurana i ruixada i cremada de forma espectacular amb Vermut de Reus. També es va elaborar un pa especial amb Avellana i panses macerades al Vermut de Reus, i un pa de pol·len fresc Muria, una versió del pa que s’acostuma a fer de forma especial pel Restaurant Quatre Molins de Cornudella del xef Rafel Muria.

El dissabte, coincidint amb el Dia Mundial del Pa es va er un emotiu homenatge al Gran Mestre Forner Eduard Crespo Almela de la Fleca Balmes de Barcelona, precursor d’aquest Congrés des de l’inici. Amb aquest motiu, el Forn Sistaré va elaborar en el seu honor el Pa de sant Jordi. Van portar dues barres de 20kg cadascuna i de més de 2 metres de llarg, que van tenir més de 24 hores de fermentació i 4 hores de cocció. Aquestes barres van ser exposades al Congrés durant tot el cap de setmana.

Redacció