.

.

TOTS 21

Un grup de joves que han partiicpat a la Casa d’Oficis. Foto: Cedida

La 9a edició de la Casa d’Oficis de Campclar i la Part Alta promoguda per Tarragona Impulsa va finalitzar el passat divendres amb la participació de 28 joves. L’eix central d’aquesta edició ha estat la descoberta del patrimoni històric i cultural de Tarragona i s’han ofert tres especialitats: Community manager, restauració i rehabilitació de pintura i restauració i rehabilitació de fusta.

“Els participants finalitzen amb una motxilla plena d’aprenentatges, apoderats i deixant la seva petjada al patrimoni de la ciutat”, ha manifestat el conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Manel Castaño, qui ha apuntat que les tres disciplines han treballat entorn del patrimoni, sigui restaurant-lo o donant-lo a conèixer a la ciutadania”.

Els joves de l’especialitat community manager han participat en, entre altres treballs, la creació del vídeo promocional per la campanya de voluntaris de la residència de gent gran Mare de Déu de la Mercè i en la campanya de promoció del peix a Tarragona.

Per la seva banda, els joves de l’especialitat de restauració i rehabilitació de pintura han millorat les baranes del Pretori i l’Amfiteatre; i han fet treballs de pintura a diverses llars de jubilats, entre altres tasques. Finalment, els participants del mòdul de restauració i rehabilitació de fusta han fet tasques de restauració al Passeig Arqueològic i han millorat l’edifici de l’antiga Facultat de Lletres, que acull la Casa d’Oficis.

La Casa d’oficis té dues fases diferenciades. Durant la primera fase es dona prioritat a la formació en l’ofici i en formació complementària (riscos laborals, seguretat, higiene, orientació laboral, informàtica…). I a la segona fase es prioritza l’experiència laboral en diversos equipaments municipals. En aquesta segona fase els participants son donats d’alta com a treballadors de l’Ajuntament. “L’objectiu és la inserció social i laboral de nois i noies de 16 a 29 anys desocupats mitjançant l’aprenentatge en diverses especialitats”, ha recordat Castaño.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: Projecte Treball als barris.

Actualment, està obert el període d’inscripció a la Casa d’Oficis per aquest curs 2022-2023. Les inscripcions es poden fer mitjançant aquest enllaç: https://www.tarragona.cat/tarragonaimpulsa/formacio/presencial/casa-doficis-1