.

.

TOTS 21

L’acte ha comptat amb la presència significativa d’empleats i estudiants en pràctiques de Dow Chemical, que des de fa 17 anys ofereix tot el seu suport i implicació a aquesta penya festiva creada fa 27 anys per l’Ajuntament de Tarragona.

La 27a edició del programa ‘Festa per a Tothom’ ja està en marxa, després que aquest divendres al matí ha tingut lloc la sessió formativa de conducció i ús de cadira de rodes a les instal·lacions de Dow Chemical. L’acte ha comptat amb la presència significativa d’empleats i estudiants en pràctiques de Dow Chemical, que des de fa 17 anys ofereix tot el seu suport i implicació a aquesta penya festiva creada fa 27 anys per l’Ajuntament de Tarragona, amb l’objectiu d’apropar la celebració de la Festa Major de Santa Tecla a col·lectius amb capacitats diferents.

De fet el consistori, a través de l’àrea de Polítiques d’Igualtat, junt amb Dow i el propi col·lectiu ‘Festa per a Tothom’ són els encarregats d’organitzar i desenvolupar aquesta 27a edició del programa festiu adaptat.

En aquesta ocasió, els membres de la penya gaudiran de fins a vuit activitats emmarcades en el programa d’actes de la Festa Major de Santa Tecla. Tot plegat donarà inici el divendres 15 de setembre, amb la presència del grup festiu a la tradicional Crida, que serà interpretada en llengua de signes per tal de possibilitar la seva comprensió per part de persones sordes.

L’endemà dissabte 16 de setembre, a les 11:00 h, tindrà lloc la tradicional trobada oficial de la penya festiva amb diversos representants institucionals i d’associacions, per començar les celebracions acompanyats del gegant Martí de Premià, al Balcó del Mediterrani. En aquest mateix espai tindrà lloc la presentació del programa festiu en llenguatge braille, així com els parlaments i la tradicional fotografia de família que, amb el pas dels anys, s’ha convertit en tot un clàssic de la Festa Major tarragonina.

Aquest divendres al matí ha tingut lloc la sessió formativa de conducció i ús de cadira de rodes a les instal·lacions de Dow Chemical.

Tot seguit, els assistents veuran passar els gegants i faran ballar el gegant Martí. A continuació, els membres de ‘Festa per a tothom’ gaudiran d’una jornada a PortAventura, organitzada amb motiu del 50è aniversari de Dow Tarragona, i que compta amb la col·laboració de la Fundació PortAventura. La sortida al parc inclourà un berenar amb espectacle a la cantina del parc, amb el qual finalitzarà aquesta jornada inaugural de l’edició 2017 d’aquest programa de participació, que facilita que les persones amb capacitats diferents, puguin gaudir dels actes organitzats a Tarragona, amb motiu de la festa major de Santa Tecla.

L’activitat de la penya festiva tornarà el dimarts 19 de setembre a la tarda, per assistir a la Santa Tecla petita, mentre que el dijous 21 de setembre i també en sessió de tarda, els membres de ‘Festa per a Tothom’ es reuniran al Passeig de les Palmeres per participar de dos dels actes més emblemàtics de Santa Tecla, com són el Cafè, copa i puro (17.30 h, plaça del Rei) i el pregó (18.00 h, plaça de la Font), que serà interpretat en llengua de signes.

Finalment el dissabte 23 de setembre, dia de Santa Tecla, els membres de ‘Festa per a Tothom’ tenen dos moments destacats marcats en les seves agendes: a les 19.00 hores, presenciaran la Processó des de la Baixada Peixateria, mentre que a les 22.30 hores gaudiran de l’espectacular castell de focs artificials des del Passeig de les Palmeres, posant així el punt i final a la 27a edició d’aquest programa integrador que, amb el pas dels anys, s’ha convertit en una autèntica penya festiva sense diferències de cap mena entre participants i voluntaris.

En aquest sentit, Dow Chemical Tarragona aporta a aquesta iniciativa una dedicació tan intensa com desitjada per part del nombrós grup de voluntaris de la companyia, integrat per un grup de 150 empleats, estudiants en pràctiques i familiars d’uns i altres. Aquests s’afegiran a la resta de voluntaris d’aquesta iniciativa, fins a 450 persones. Tots plegats oferiran el seu temps i la seva passió per acostar la festa de Santa Tecla als ciutadans amb capacitats diferents, especialment a aquells que fan servir cadira de rodes, potenciant així valors fonamentals i intrínsecs a Dow com són la sostenibilitat, la cultura i la solidaritat.

És per aquest motiu que des de Dow es promou el curs de formació específica en l’ús i conducció de cadires de rodes, i durant aquests dies de Festa Major a Tarragona desenvoluparan tasques d’acompanyament als participants del programa ‘Festa per a Tothom’, apostant com sempre per crear un clima d’igualtat i bon ambient entre tots els membres d’aquesta penya festiva plenament consolidada en el marc de la Festa Major de Santa Tecla.