.

.

TOTS 21

IMatge d'acte En Comú Podem celebrat aquest vespre a Cambrils. Foto: Cedida

IMatge d’acte En Comú Podem celebrat aquest vespre a Cambrils. Foto: Cedida

La candidatura d’En Comú Podem a Tarragona, encapçalada per Fèlix Alonso, ha celebrat aquest dimarts al vespre un acte obert a Cambrils. A l’acte també ha assistit Celia Cánovas; candidata al Senat per Tarragona; Toni Rivas, representant d’Equo; i Hortènsia Grau, diputada al Parlament de Catalunya per CSQEP.

Durant el seu discurs, Alonso ha fet un símil entre el 15 de desembre de 1988 i el moment actual. “El 15 de desembre de fa 27 anys la força i la il·lusió predominava els carrers perquè havíem guanyat una vaga general. Ara, estem vivint una situació similar perquè el proper 20 de desembre viurem un canvi real amb la mateixa força i amb la mateixa il·lusió que llavors”, ha dit Alonso.

El cap de llista d’En Comú Podem a Tarragona ha centrat el seu parlament en el patiment que viuen molts treballadors i les treballadores de Tarragona. “Aquest dimarts de campanya electoral m’he reunit i he escoltat la situació dels pescadors i armadors de Tarragona, la dels treballadors de Covestro (Bayer), i he participat en la manifestació dels treballadors públics de l’Ensenyament. “Necessitem governs que pensin en les persones i ara no el tenim”, ha sentenciat el candidat.

Celia Cánovas: “En Comú Podem canviarà el govern i ho farà d’una manera neta i transparent”

La candidata al Senat per Tarragona, Celia Cánovas, ha volgut transmetre als assistents la idea que “des de la ciutadania, des de baix, es pot dur a terme un canvi real”. Considera que “la ciutadania és la vertadera professional de la vida”. “Nosaltres som els que patim els problemes del dia a dia, qui millor que nosaltres per governar-nos?”, es preguntava la candidata al Senat. Celia Cánovas ha assegurat sentir-se il·lusionada de formar part d’En Comú Podem, una coalició que es caracteritza per estar integrada per “persones il·lusionades pel canvi”. En aquest sentit, la candidata al Senat s’ha mostrat convençuda que “En Comú Podem canviarà el govern i ho farà d’una manera neta i transparent”. Per últim, Cánovas ha destacat la prevenció de la violència de gènere com a un dels pilars del programa de la coalició.

Toni Rivas: “Espanya és el país de la Unió Europea amb més hores de radiació solar”

Toni Rivas, representat d’Equo, ha centrat la seva intervenció en explicar als assistents les conseqüències que tenen en la vida quotidiana el canvi climàtic i les polítiques energètiques. Rivas ha explicat que “Espanya és el país de la Unió Europea amb més hores de radiació solar i gasta 45.000 milions d’euros en petroli per generar energia elèctrica”. Rivas proposa un “canvi de model energètic basat en què a mig -llarg termini es generi l’energia que necessita el país amb fonts d’energia renovable”. Això suposa apostar per la utilització de fonts com el sol o el vent i l’abandonament dels combustibles fòssils i l’energia nuclear.