.

Imatge de la roda de premsa a l’ajuntament de Reus d’aquest divendres.

Tres agents de la Policia Nacional s’han fet passar per periodistes i han hagut de ser expulsats de la sala de premsa de l’Ajuntament de Reus. Una situació kafkiana sinó fos perquè el país no està per a bromes.

Aquest matí l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha convocat una roda de premsa conjunta amb portaveus d’altres partits per denunciar l’existència d’una “causa general” contra el moviment sobiranista a Reus promoguda per la Policia Nacional. Ho ha fet després de conèixer que el Jutjat d’Instrucció número 2 de Reus l’investiga per un presumpte delicte d’incitació a l’odi, així com a sis regidors del PDeCAT, ERC, CUP i Ara Reus.

La cita amb els periodistes s’ha dut a terme a la sala de premsa del consistori, restringida als professionals i als assessors polítics. El problema ha vingut quan tant l’alcalde com diversos regidors s’han qüestionat la presència d’aquests presumptes ‘periodistes’ no habituals. Ha estat l’agent de la Guàrdia Urbana que fa les funcions d’escorta del batlle qui els ha obligat a identificar-se, resultant ser membres de la Policia Nacional vestits de paisà. Tots ells, camuflats, s’havien infiltrat seguint ordres del responsable del jutjat, tal com han afirmat dos d’ells abans de ser invitats a abandonar la sala. El tercer, que ha intentat amargar-se darrere de les càmeres de televisió, segons informa ‘Diari de Tarragona’, ha hagut de ser identificat de nou per Pellicer abans d’expulsar-lo.