.

.

TOTS 21

Josep Maria Tost. Foto: ACN

El riudecanyenc Josep Maria Tost cessarà en els propers dies com a director de l’Agència de Residus de Catalunya, segons ha sabut Tots21, càrrec en el que va accedir en 2011 i que durant uns anys va compaginar amb l’alcaldia del seu municipi, Riudecanyes. El cessament podria fer-se efectiu el dia 13. L’Agència de Residus de Catalunya, que comandava Junts x Cat, ha passat a mans d’ERC.

Segons ha sabut aquest digital, la fórmula del cessament serà una resolució de la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, conselleria on ha fet cap l’Agència de Residus amb la remodelació produïda amb l’acord de govern ERC-Junts posterior a les eleccions del 14-F.

Isaac Peraire. Foto: Wikipèdia

És previst que el substitueixi en el càrrec Isaac Peraire, que va ser alcalde de Prats de Lluçanès.

Tost ha adreçat una carta als seus propers, a la que ha tingut accés Tots21, i que reproduïm tot seguit:

‘Aquesta setmana cessaré com a Director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), vinculada fins el darrer govern a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Un viatge començat el febrer del 2011; han estat deu anys i quatre mesos, 3770 dies inoblidables per la seva intensitat personal i professional.

Sempre estaré orgullós d’haver servit el Govern del meu país a les ordres dels consellers Lluis Recoder, Santi Vila, Josep Rull i Damià Calvet. Agraïr el seu mestratge, confiança i amistat.

Agraït per la confiança dels meus secretaris generals Pau Villoria i Ferran Falcó. En els moments més durs han demostrat la seva gran vàlua i capacitat de gestió, atenent sempre els requeriments provients de l’ARC.

Infinit l’agraïment als meus secretaris sectorials de Medi Ambient, al Josep Enric Llebot i a la Marta Subirà, per haver treballat amb intensitat, amb la seva plena confiança i en tota llibertat. Essent al costat sempre en aquells moments precisos. I a la resta de companyes i companys de la Secretaria i del Consell Directiu de Tes.

Però l’agraïment més gran el vull adreçar a tot el personal de l’Agència de Residus i de l’SCP/RAC. Ha estat un orgull per mi dirigir aquest gran equip de 235 persones, que destaca per la seva capacitat de treball, per la seva il.lusió, per la seva ambició de progrès i per seva professionalitat. N’he après molt al vostre costat! Gràcies!

L’ARC ens ha de fer sentir a tots orgullosos! Una eina de país, envejada i admirada arreu. Hem sembrat molt, i queda molt per sembrar i molt per recollir’.

Jaume Garcia