.

.

TOTS 21

Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l’Hospital Clínic. Foto: Cedida

Espanya suma 585 morts i 5.252 nous contagis en les últimes 24 hores, segons el Ministeri de Sanitat. Les últimes dades facilitades pel Ministeri mostren un important decalatge en el total acumulat de defuncions i el de curats, que atribueixen a ajustos en la metodologia que han obligat a modificar les sèries històriques.

A la pràctica, implica que tot i l’increment de més 500 morts en un dia, la xifra total passi dels 19.130 d’aquest dijous als 19.478 d’aquest divendres (348 més). El mateix passa amb les altes. Segons el Ministeri, en les últimes 24 hores n’hi ha hagut 3.502 però el total baixa respecte ahir passant dels 74.797 als 72.963.

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que han tingut un “problema” amb una comunitat autònoma –que no ha concretat- de la qual obtenien informació per dues “fonts” i que algunes “no tenien la consistència que pretenem donar a les sèries de dades”. “Estem començant a demanar informació més detallada a les comunitats per adaptar-los i que mesurin el mateix que en dies anteriors”, ha dit.

ACN