.

.

TOTS 21

L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha visitat el zoo.

L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha visitat el zoo.

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha visitat avui el zoo solidari inspirat en el llibre “El Zoo d’en Pitus” que ha organitzat l’escola Joan Ardèvol per ajudar a Ana Navarro, una veïna de Cambrils  que necessita viatjar a Bèlgica per rebre un tractament mèdic. L’han acompanyat les regidores d’Ensenyament i Benestar Social de l’Ajuntament, Carmen Quintana i Lluïsa Rom.

“El Zoo d’en Pitus”, escrit per Sebastià Sorribes, és un llibre que parla d’esperança, d’amistat i d’ajuda a l’altre, a més de respecte pels animals. En Pitus és un nen que està malalt i per curar-se ha de realitzar un llarg i costós viatge a Suècia. Els amics de la colla d’en Pitus se l’estimen molt i volen fer alguna cosa per ajudar-lo. Entre tots decideixen muntar un Zoo en un solar del barri on viuen a fi de recaptar diners perquè en Pitus pugui viatjar a Suècia i operar-se.

Amb aquest mateix plantejament, l’escola Joan Ardèvol ha promogut aquesta iniciativa pionera, dins del projecte de convivència del centre educatiu, i ha organitzat el seu propi zoo amb els animals de casa seva. El zoo ha reunit més de 100 animals entre gossos, gats, peixos, tortugues, hàmsters, ocells, animals de granja, un cavall i un poni amb un carro per passejar la canalla.

Aquest migdia s’ha celebrat l’acte de presentació del projecte i una jornada de portes obertes per tothom. L’entrada al zoo es podia pagar mitjançant donatius en forma de taps de plàstic que han lliurat a Ana Navarro.