.

El portaveu municipal d’ERC, Pau Ricomà

Pau Ricomà, portaveu d’ERC a Tarragona, reclama una partida pressupostària per tirar endavant un pla de xoc contra l’incivisme a Tarragona. Per Ricomà, ‘la lluita contra l’incivisme i la millora de la neteja ha de ser prioritari per l’ajuntament perquè estem davant d’una situació de degradació de la ciutat insostenible’. Els republicans volen que els pressupostos del 2018 incloguin una partida de, com a mínim, mig milió d’euros per fer possible aquest pla.

Entre les propostes que hauria d’incloure el pla de xoc els republicans destaquen la necessitat de dur a terme una inspecció i control de tots els contractes, en especial el de la neteja, d’aquelles empreses concessionàries que actuen a l’espai públic. Aposten també per impulsar el reglament de les deixalleries i combatre així els abocadors il·legals, una mesura que ‘malauradament es va aprovar en consell plenari a proposta d’un grup de tarragonins tuitaires i el govern del PSC-PP no ho ha tirat endavant’. Els republicans demanen implementar dispositius policials que vigilin el compliment de les ordenances i que s’apliquin les sancions establertes davant abocaments i il·legals i altres actituds incíviques i exigeixen també actuar urgentment davant els diferents tipus de plagues, especialment la de rates, que els darrers dies s’estan fent presents arreu de la ciutat.

Els republicans han donat a conèixer aquesta mesura en un esmorzar amb la premsa celebrat aquest dilluns a Tarragona. En el transcurs del mateix, Ricomà ha anunciat que des d’ERC estan treballant per tirar endavant un plenari monogràfic sobre els Jocs del Mediterrani ‘perquè hi ha incerteses i dubtes esperpèntics com el nombre d’entrades venudes o els ingressos per venda de marxandatge’. Per Ricomà ‘és lamentable l’absoluta manca de transparència de Ballesteros a l’hora de donar xifres per fer balanç dels Jocs’. El líder dels republicans ha lamentat també que ‘a dia d’avui l’equip de govern del PSC-PP ha sigut incapaç de presentar una fórmula de gestió per als equipaments de l’Anella Mediterrània’.