.

.

TOTS 21

Òscar Subirats i Noemí Llauradó. Foto: Cedida

Òscar Subirats i Noemí Llauradó. Foto: Cedida

Noemí Llauradó, cap de llista d’Esquerra Republica per a les eleccions municipals de Reus, ha presentat avui la seva proposta vinculada a la salut sexual dels joves. La proposta és un pas més a l’Espai Jove de Salut que s’ofereix des de l’Oficina Jove de la Palma: assessorament i acció comunitària.

Llauradó, acompanyada del número 6 de la llista, Òscar Subirats, ha proposat ‘crear un espai municipal de salut sexual adreçat a adolescents i joves de Reus que sigui de caràcter preventiu-educatiu i assistencial. El Punt Jove d’Atenció a les Sexualitats ha de ser complementari als serveis sanitaris, psicològics i socials, i actuar des d’una perspectiva d’optimització dels recursos existents en la xarxa sociosanitària normalitzada’.

L’objectiu del Punt Jove d’Atenció a les Sexualitats és atendre i acompanyar a la gent jove i el seu entorn, en el procés de creixement per afavorir la vivència d’una sexualitat positiva i responsable des d’una mirada de feminisme interseccional, acord amb el Drets Sexuals i reproductius.

Les premises del Punt Jove d’Atenció a les sexualitats és oferir:

  • Atenció exclusiva a població adolescent i jove
  • Complementarietat amb la resta de serveis de salut i treball en xarxa amb serveis d’atenció emocional, serveis socials, juvenils.
  • Facilitació màxima d’accès, sense cites prèvies, accés a la demanda
  • Fusió indistingible entre la intervenció sanitària, educativa i emocional
  • Mirada respectuosa i d’acompanyament, sense estigmes

Llauradó també ha detallat els serveis d’aquest tipus d’equipament: ‘Un centre d’aquest tipus és molt útil per oferir atenció directa d’informació i assessorament personalitzat, confidencial i gratuït a les persones que ho necessitin. En moltes ocasions, ens trobem en situacions inesperades o no volgudes que s’haurien pogut solucionar fàcilment amb un bon acompanyament’.

Per la cap de llista republicana aquest tipus d’equipament és necessari, sobretot, per a la població adolescent i jove. ‘És Punt d’Atenció Jove a la Sexualitat també fa una funció complementària a la resta de serveis de salut i treball en xarxa amb serveis d’atenció emocional, serveis socials, juvenils… és un servei que ofereix una mirada respectuosa i d’acompanyament, sense judicis ni bronques… és una eina clau per tenir una sexualitat segura entre els més joves’.

En aquest sentit, Llauradó considera aquest emplaçament idoni ja que l’equipament estarà en un punt molt cèntric de la ciutat i de fàcil accés.