.

Raquel Sans a la seu del projecte “Reus Compra Responsable”. Foto: Cedida

La candidata d’ERC a la demarcació de Tarragona a les eleccions al Parlament, Raquel Sans, ha visitat aquest matí el projecte ‘Reus Compra Responsable’, un servei de paqueteria verda i d’inserció laboral. Ho ha fet acompanyada per: la candidata de Reus i número 9 per Tarragona, Eva Ferran; la número 3 de la llista, Irene Aragonès; la vicealcaldessa de Reus i presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; i del regidor d’Empresa i Ocupació de Reus, Carles Prats. També s’han reunit amb diverses de les entitats i persones implicades en aquest projecte, i han visitat un dels establiments que utilitza aquest servei de paqueteria verda.

‘Reus Compra Responsable’ és un projecte que va néixer el desembre passat, fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i diverses entitats comercials i del tercer sector, amb la voluntat d’impulsar la transformació del model comercial de la ciutat i de fer una aposta per l’economia social i la sostenibilitat. Es tracta d’un servei de repartiment a domicili de les compres fetes al comerç de la ciutat. Aquest repartiment es fa amb dos tricicles elèctrics de gran capacitat de transport i una furgoneta elèctrica. A més, els treballadors són persones que es trobaven en risc d’exclusió social.

Raquel Sans ha destacat que “el projecte ‘Reus Compra Responsable’ ha tingut la capacitat d’unir diversos actors de la ciutat per impulsar el comerç de proximitat i, a la vegada, fer-ho des d’una perspectiva social i sostenible. Allí on governa Esquerra, impulsem projectes com aquest, basats en l’economia social i la sostenibilitat. Nosaltres no ens conformem. Nosaltres som atrevits i fem avançar els nostres pobles i ciutats”.

Eva Ferran, presidenta d’ERC Reus, ha afegit que “casos com aquest demostren que a Esquerra tenim voluntat i capacitat de liderar projectes transformadors, projectes que milloren la ciutat de Reus i que donen oportunitats laborals als nostres veïns i veïnes. Som gent seriosa i valenta que es trenca el cap per millorar els llocs on vivim”.

De la seva banda, Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació de Reus i impulsor d’aquest projecte, ha emfatitzat que “cal repensar els models comercials, buscant com unir la digitalització, el comerç de proximitat i la sostenibilitat. Això ho hem aconseguit amb aquest projecte, però també amb d’altres com el de venda online als Mercats de Reus, que vam posar en marxa fa gairebé un any. I seguirem treballant en aquesta línia. Nosaltres creiem en l’emprenedoria i en fer les coses diferents”.

Irene Aragonès ha deixat clar que un dels propòsits d’Esquerra Republicana, tal com consta al programa electoral és “potenciar l’economia social i cooperativa en favor d’un consum responsable i un teixit productiu arrelat al país. Hem de promoure el consum cooperatiu en sectors estratègics com l’energia, les telecomunicacions i els serveis financers”.

Finalment, Noemí Llauradó, vicealcaldessa de Reus i presidenta de la Diputació de Tarragona, ha deixat clar que “ens cal una República emprenedora, amb una economia productiva i un teixit empresarial i comercial fort i connectat. La innovació i la sostenibilitat són les nostres banderes. Aquesta és la millor manera de ser al costat de la gent”.