.

.

TOTS 21

L’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils ha fet públic un comunicat on informa d’haver posat en marxa una campanya per denunciar «la indefensió en la qual es troben els professionals del sector a la localitat davant el procés de licitació dels futurs xiringuitos que ha endegat l’Ajuntament de Cambrils». Segons l’Associació es tracta d’un un procés «hermètic, que s’ha fet sense diàleg amb el sector, inviable econòmicament i poc sostenible».

L’entitat considera que les condicions que estableix la proposta de l’Ajuntament de Cambrils a qui vulgui presentar-se a la licitació «fan que sigui completament inviable econòmicament. Les exigències d’inversió són desproporcionades amb llicències per a només 4 anys, un temps insuficient per recuperar la inversió que es demana fer. D’aquesta manera s’està obrint la porta a grans empreses i inversionistes alienes a Cambrils, que poden assumir negocis amb pèrdues per interessos econòmics diversos». L’Associació de Xiringuitos està també convençuda que aquesta inviabilitat econòmica comportarà una disminució de la qualitat del servei com del producte que es podrà oferir als establiments.

Per altra banda, afegeix la nota de premsa, «l’Ajuntament parla de criteris de sostenibilitat al plec de condicions però obliga a llençar a la brossa totes les estructures actuals per comprar-ne de noves predissenyades. Això comportarà també una uniformitat de xiringuitos digna d’un franquiciat, on es perd la singularitat de cada un d’ells, convertint les platges de Cambrils en una costa sense personalitat pròpia. No s’ha comptat amb els professionals del sector ni s’ha establert un diàleg amb una de les parts afectades pel procés».

És per això que l’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils demana:

– Que es paralitzi el plantejament actual i que s’obri un període de diàleg entre l’administració i el sector per tal de treballar en un model alineat amb la tradició i qualitat que distingeix l’oferta turística i gastronòmica de la localitat.

– Que es plantegin concessions administratives a més llarg termini per tal de poder recuperar la inversió que suposa el canvi de model actual.

– Seure amb l’Ajuntament per poder resoldre aquesta situació i trobar un encaix que sigui beneficiós per al sector i el municipi.

L’Associació de Xiringuitos de Platges de Cambrils «està formada per 21 xiringuitos que donen feina a prop de 250 treballadors i que es veuran profundament afectats per aquest procés. Son families de Cambrils que fa dècades que treballen en aquest sector i per a la població. Es troben en una situació límit i d’emergència i per això han iniciat una campanya de sensibilització pública i protesta davant la situació», conclou el comunicat.

Redacció