.

.

TOTS 21

Imatge de l'escut de la Selva del Camp

Imatge de l’escut de la Selva del Camp

Els vilatans de la Selva del Camp escolliran la bandera del poble a través d’un procés participatiu. Encara el 2015, la Selva no té definit el seu estendard i únicament utilitza com a referència simbòlica i institucional l’escut del poble: l’heràldica s’identifica amb l’arbre i els moixons que fan referència al món vegetal i animal de la selva i la T de Tau, o creu de santa Tecla, que testimonia el domini de la Mitra de Tarragona arran de la carta de població atorgada a la Selva per l’arquebisbe Hug de Cervelló, l’any 1165.

Precisament, coincidint amb el 850 aniversari de la carta de població, el consistori ha cregut idoni esmenar l’absència d’una bandera pròpia. Els selvatans l’escolliran a través d’un procés participatiu els propers 24 i 25 d’octubre (cap de setmana de la Fira 2015), en què hauran de triar entre tres opcions.

El primer tinent d’alcalde de la Selva del Camp, Josep Masdeu, ha recordat que “s’han elaborat tres propostes diferents buscant entre les referències històriques de la Selva i de com podia tenir orígens la bandera del poble”. Entre les opcions donades, “ho hem volgut limitar a tres per no fer-ho molt extens i la gent podrà escollir la bandera amb què se senti més reconeguda”.

El procés administratiu perquè la Selva es doti d’una bandera es va iniciar el 2013, tot i que fins ara no se n’ha desencallat el procés. El govern no ha volgut desvetllar a dia d’avui les tres opcions que podran votar els selvatans per mantenir la sorpresa i no influir en el resultat final. La bandera que finalment compti amb un suport popular més gran serà ratificada en el ple de desembre.