.

.

TOTS 21

L’associació de Veïns Tarragona Centre ha denuncat aquest dijous per mitjà d’un comunicat la seva preocupació per l’estat d’abandonament en el qual es troba el solar del carrer Unió número 43 (antic garatge Segarra), convertit “ple de matolls i males herbes amb el corresponent risc d’incendi i alhora ha estat emprat per alguns incívics com a abocador urbà, abocant-hi mobles vells i altres malendreços. El resultat de tot plegat es una imatge lamentable i un perill per al veïnat”.

L’associació afirma que han posat en coneixement de l’Ajuntament la problemàtica “fins a 11 per escrit i 5 o 6 en les reunions amb el regidor de barri en els darrers 8 anys”. Tanmateix, “durant tots aquests anys, l’Ajuntament ens ha respost que no podria localitzar al propietari per obligar-lo a executar les obres de neteja i que totes les notificacions resultaven infructuoses, amb la qual cosa, mai s’ha efectuat la neteja”.

“Quina ha estat però la nostra sorpresa -afegeix el comunicat- quan recentment hem tingut coneixement què una empresa que executa unes obres de reformes en un edifici proper al solar ha llogat als propietaris l’espai com a magatzem per a desar-hi maquinària i eines. Aquests llogaters han netejat la part del solar que utilitzen (l’altra continua igual) i tal com han estipulat hi guarden els seus materials”.

Resulta “sorprenent i desmoralitzant” com a “ciutadans de Tarragona i com a entitat cívica que vetlla pel benestar dels veïns observar com una reclamació que portem 8 anys fent a l’Ajuntament infructuosament, de la nit al dia és executada per un privat”. Per això es pregunten “com és possible que en 8 anys l’Ajuntament de Tarragona no hagi pogut notificar els propietaris i actuar en conseqüència i en canvi l’empresa que fa les obres els hagi localitzat tan aviat? Nosaltres no ho entenem. Només se’ns acudeix una resposta, inoperància màxima”.