TOTS 21

Cartell dels tres tombs de Constantí

Cartell dels tres tombs de Constantí

Una de les cites culturals amb més tradició i arrelament popular arriba aquest diumenge 22 de febrer a Constantí. Els Tres Tombs combinaran un any més festa, tradició i cultura en aquesta festivitat en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics i de feina que cada any, des del 1988, organitza el Cercle Cultural, recreatiu i esportiu. La cita arriba enguany a la seva XXVIII edició.

Els actes començaran puntualment a les 9.30 del matí, amb un esmorzar popular a l’aire lliure, a la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer. Al llarg del matí els animals s’aniran concentrant als voltants de la mateixa plaça, i posteriorment cavalls, carros i traginers iniciaran la tradicional desfilada pel carrers del nucli antic del poble. Durant el recorregut, en el darrer tomb, també es farà la benedicció dels animals davant de l’Església. Els Tres Tombs de Constantí s’han caracteritzat al llarg dels últims anys per la seva gran participació i seguiment.

Incidències viàries

Com cada any, per tal de garantir la seguretat vial i el bon desenvolupament dels Tres tombs la Policia Local establirà un dispositiu especial de seguretat durant el matí de diumenge. A partir de les 8 del matí el carrer Major quedarà tallat al trànsit, per tant, els usuaris del servei d’autobús hauran de tenir en compte que els parades de bus del davant de l’ajuntament, i el carrer de les Creus quedaran anul·lades i es traslladaran provisionalment a la cooperativa Sant Isidre. També quedarà anul·lada la parada del carrer Centcelles.

Els carrers afectats per la desfilada i pels quals no es podrà transitar són els següents: c/Major, c/Sant Pere, Raval de Sant Cristòfor, c/dels Horts, Plaça Mossèn Cinto Verdaguer, plaça Pau Casals i Avinguda Onze de Setembre.