.

Imatge d'una actuació de les lectures calentes d'estiu

Aquesta darrera setmana de juliol, els tallers de creació literària seran protagonistes als espais joves Kesse, la Palmera i  l’Escola de Lletres de Tarragona.

En el marc del programa Estiu Tarragonajove,  durant tot el mes de juliol han tingut lloc el taller d’escriptura creativa impartit per la professora Ingrid Ventura de l’Escola de Lletres. Els dimarts a la tarda, 11 joves, entre els 12 i 18 anys, han dedicat el seu temps a l’escriptura creativa, descobrint nous estils i compartint el que han escrit. El dia 28  tindrà lloc la darrera sessió on es llegiran textos literaris que tracten temes d’interès per a la joventut i cada participant exposarà oralment la seva creació.

En la mateixa línia, els dijous de juliol s’ha desenvolupat el taller d’unió entre la literatura i el cinema, que finalitza el dia 31.  Amb el títol Del paper a la pantalla, el professor de l’Escola de Lletres, Adrià Targa,  proposa  cinc sessions, cinc lectures i cinc pel·lícules. Els més de 20 assistents poden aprofundir en  la ficció a través dels llenguatges literaris i audiovisuals i així  enriquir els propis horitzons creatius a través d’obres literàries i de les pel·lícules que se n’han derivat.

Les dues activitats convoquen a novells escriptors en un dels actes amb més personalitat i permanència de les darreres campanyes de l’estiu Tarragonajove, les Lectures calentes d’estiu. Demà dimarts a les 20.30 h i a l’Espai Jove la Palmera, s’oferirà una mostra dels textos més estiuencs, plens de sal, sol i aigua. Un atrevit espai per a la creació i l’oratòria de les creacions literàries amb el suficient pebre per fer pujar la temperatura dels assistents. L’entrada  és gratuïta.

A més a més, d’aquestes tres propostes literàries, la darrera setmana de juliol té d’altres opcions: un taller d’escultura i pintura jove sobre suports de cartró el proper dijous de 18 a 20 h,  a la plaça major de Campclar,  i  un monogràfic d’arquitectura en 3d el 2 d’agost, de 18 a 21 h, una manera projectar l’ urbanisme de la nostra ciutat gràcies a les innovadores eines d’impressió.

L’Estiu Tarragonajove finalitza  el 12 de setembre.