.

Els marrecs, rebent instruccions dels Bombers

Durant aquests dos dies els gairebé cent nens i nenes que participen al Casal d’Estiu de La Pobla de Mafumet han visitat, convidats per Repsol,les instal·lacions dels Bombers de l’AEQT, al Parc Químic de Seguretat del Polígon Nord.

Els infants, d’entre dos i nou anys d’edat, s’han desplaçat amb autocar fins al Parc, on se’ls hi ha explicat, de manera distesa i pràctica, que fer en cas de fum. Un cop acabada aquesta primera activitat han pogut esmorzar a les mateixes instal·lacions.

Abans d’acabar la jornada, els integrants del Parc Químic de Seguretat han fet pujar als camions de bombers els nens i nenes, que també han pogut aprendre a fer servir les mànegues d’aigua que utilitzen els professionals. La visita ha estat coordinada pels Parcs Químics de Seguretat de l’AEQT i ha comptat amb la gestió i la col·laboració de Repsol.

Què són els Parcs Químics de Seguretat

Es Parcs Químics de Seguretat de Tarragona van ser creats pel complex petroquímic de la zona per ajudar especialment en una primera intervenció en la zona.

Aquests es van constituir l’any 1999 com a Mancomunitat de les empreses afiliades a l’AEQT en els polígons Nord i Sud, i van entrar en funcionament el 2001. L’any 2004, a més, es va inaugurar el Parc del Port. Aquests Parcs pertanyen a les Associacions d’Empreses Parc Químic de Seguretat dels Polígons Nord i Sud.