.

.

TOTS 21

Alguns dels objectes robats per part dels lladres i eines que utilitzaven per perpetrar els robatoris

Mossos d’Esquadra de la comissaria del Baix Penedès van detenir el passat 7 i 11 de febrer, a Coma-ruga i el Vendrell, dos homes de 22 i 27 anys d’edat, de nacionalitat marroquina i veïns del Vendrell, com a presumptes autors de dotze delictes de robatori amb força en interior de domicili. Les detencions són el resultat d’una investigació oberta el passat mes de setembre arran d’un seguit de robatoris amb força en segones residències de la zona del barri marítim de Sant Salvador. Els detinguts van passar el 9 i 13 de febrer, respectivament, a disposició judicial al Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 d’El Vendrell, i el jutge va decretar per ambdós la seva llibertat amb càrrecs.

Entre el 12 de setembre i l’1 de novembre es van cometre dotze robatoris amb força amb un mateix modus operandi. Els lladres, que actuaven sempre de nit, seleccionaven habitatges de segona residència properes a la costa i aprofitaven l’aparcament per poder carregar el material sostret al seu vehicle. En la majoria dels robatoris, els detinguts forçaven la porta o finestra d’accés al domicili i, posteriorment, sostreien targetes bancàries i diferents objectes de valor que tinguessin sortida al mercat de segona mà, com per exemple electrodomèstics, petits mobles, bicicletes, consoles, ulleres de sol, raquetes de pàdel, telefonia mòbil i rellotges. El valor del material sostret en els diferents robatoris s’estimaria en uns 30.000 euros, aproximadament.

Els investigadors van seguir la pista dels lladres i, el passat 7 de febrer, la investigació va donar els seus primers fruits amb la detenció in fraganti d’un dels homes, quan estava amagant sota la sorra de la platja de Sant Salvador diversos objectes sostrets. La investigació va concloure quatre dies després amb la localització i detenció del
segon lladre, el qual havia col·laborat activament en els dotze robatoris.