.

.

TOTS 21

Un moment de la presentació que ha tingut lloc avui

Un moment de la presentació que ha tingut lloc avui

L’Associació Internacional Piano-First organitza la cinquena edició del Music Festival Vila-seca en col·laboració amb la Fundació Auditori Josep Carreras de Vila-seca i de la Diputació de Tarragona. Recitals i classes magistrals impartides per pianistes i pedagogs de gran renom internacional configuren el programa d’aquest festival, que tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca (Pl. de Frederic Mompou, 1) entre els dies 11 i 18 de juliol.

La Diputació de Tarragona dóna suport a aquest esdeveniment, que representa una oportunitat immillorable tant per als professionals de la música com per als amants d’aquest art. Així s’ha posat de manifest durant la roda de premsa celebrada aquest matí a l’escenari de l’Auditori Josep Carreras, on han pres part el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vila-seca, Josep Maria Pujals; el president de l’Associació Internacional Piano First, Pierre Réach i el coordinador del Music Festival 2015, el pianista Karst de Jong.

Tal com s’ha detallat avui, en aquesta edició s’incorpora al claustre de professors la figura del prestigiós pianista i compositor franco-xipriota, Cyprien Katsaris i on destaquen també figures internacionals del piano com Vladislav Bronevetzky, Marcel Baudet, Chenxi Li, Yang Ming, Alan Branch, Juan Lago, Pierre Réach, Cecilio Tieles, Patrick Zygmanowski, Tamayo Ikeda, Krast de Jong, Mikhail Pethusov i Edith Fischer.

Josep Maria Pujals, regidor de l’Ajuntament de Vila-seca, ha agraït a la Diputació de Tarragona el seu suport a aquest projecte i a Piano First pel fet que segueixi confiant en la demarcació per portar-hi professionals de la música de primer nivell i ha recordat que els concerts són amb entrada lliure.

Krast de Jong, coordinador del Music Festiva ha declarat que és una oportunitat immillorable per oferir al territori els concerts de grans pianistes i ha volgut destacar les masterclass júnior, per a joves pianistes d’entre 10 i 11 anys.
Per últim, Pierre Réach, president de l’Associació Internacional Piano-First ha destacat la figura de l’impulsor d’aquest certamen, el mestre Paul Badura-Skoda, i ha destacat per aquesta edició l’increment d’alumnes procedents de països com Xina, Estats Units, Rússia, Japó, Espanya, Anglaterra, França i Holanda, entre d’altres .

El programa de concerts, on també n’hi haurà d’alumnes, és el següent:

Dissabte 11 de juliol, 21:00h
Recital d’obertura de Cyprien KATSARIS
Improvisacions, Liszt, Mozart, Chopin, Wagner-Liszt

Diumenge 12 de juliol, 21:00h
Nit del piano amb  Karst de JONG, Vladik BRONEWETZKI, Marcel BAUDET, Chenxi LI, Yang MING, Cecilio TIELES, Juan LAGO, Alan BRANCH y Pierre REACH

Dimecres 15 de juliol, 21:00h
Nit del piano amb Patrick ZYGMANOVSKI, Tamayo IKEDA i altres

Dijous 16 de juliol, 21:00h
Concert d’alumnes

Divendres 17 de juliol
17:00h Concert d’alumnes junior
21:00h  Recital d’Edith FISCHER
Schumann

Dissabte 18 de juliol, 11:00h
Concert d’alumnes