.

.

TOTS 21

Al llarg del dia d’avui tant la plaça de Sant Jordi, al costat del mercat municipal, com la biblioteca centren els actes de la festivitat

Al llarg del dia d’avui tant la plaça de Sant Jordi, al costat del mercat municipal, com la biblioteca centren els actes de la festivitat

La capital de la Costa Daurada celebra avui la diada de Sant Jordi sortint al carrer com marca la tradició. La venda de roses i llibres en les diferents parades d’entitats i també de partits polítics se centralitza a la plaça de Sant Jordi, al costat del mercat municipal. A més d’una trentena d’estands on es poden comprar tot tipus de llibres de temàtiques ben diferents; així com roses de diversos colors i muntatges; així com també es pot col·laborar en causes benèfiques a través de la venda d’articles relacionats amb Sant Jordi.

També hi ha un estand del Club Xic’s que ha repartit punts de llibre i que a la tarda es transformarà en un espai per a manualitats per tal de crear una rosa dolça, i també estaran presents el Rocky i la Confetina, les mascotes del Club.

Al matí també s’ha representat l’obra ‘Sant Jordi, la princesa, la rosa i el Drac’ un espectacle infantil que es basa en el conte que porta el mateix nom i que ha posat en escena la Factoria Bram davant de les escoles que han anat desfilant i, a migdia, ha estat el torn de la cobla Cossetània la que ha amenitzat l’espai amb una gran ballada a de sardanes.

La tarda, amb molta activitat

De cara a la tarda, a partir de les 17h l’espectacle de pallassos i màgia Track a Track actuaran per a tots els públics amb jocs participatius on posaran a prova  les habilitats dels presents; mentre que a partir de les 18h actuaran els elements festius i tradicionals del municipi amb l’actuació del  Ball de Pastorets, Ball de Bastons, la Mulassa, els Nanos, la Geganta Elisabeth i les Manotes de Salou; mentre que a les 19h l’Associació Salou Teatre Grup Okupa amb la participació del Ball d’Espases de Salou representaran ‘La increïble història de Sant Jordi’.

I també al jardí de la Biblioteca Pública Municipal de Salou a partir de les 18.00h s’organitza un concert del conjunt de guitarres, duos de flauta i de percussió a càrrec de l’Escola Municipal de Música i  durant tot el dia es durà a terme l’inici de la 5a edició del  bibliOjOc, el joc de preguntes sobre el món dels llibres, que es planteja cada setmana d’abril a octubre amb punts acumulatius i premis mensuals per als guanyadors; amb una sorpresa per a tothom que s’acosti a la Biblioteca per participar dels actes i obsequi-recordatori per a aquells usuaris i usuàries que a més facin ús del servei  de préstec de llibres.

En paral·lel, a la festa i fins al dissabte 27 d’abril diversos  aparadors dels establiments de Salou es decoraran a través de la campanya ‘Sant Jordi, aparadors literaris’.