.

.

TOTS 21

Un treballador del càmping la Torre del Sol, a Mont-roig del Camp, col·locant la taula a la terrassa d’un bungalou de cara a l’obertura de l’establiment en la fase 1. Foto: Roger Segura

La reactivació del sector turístic a Catalunya serà lenta. Malgrat que a Tarragona i al Pirineu els hotels, càmpings o cases rurals ja podran començar a obrir portes dilluns perquè entren en fase 1, la majoria d’establiments asseguren que encara no els compensa tornar a la feina, i esperaran a més endavant.

De fet, a Girona, Barcelona i Lleida, on els establiments turístics encara no poden operar, molt pocs obririen si ja tinguessin permís. Només alguns càmpings i els hotels més orientats al viatger de negocis es preparen per la reobertura aquests dies, mentre que la majoria opten per a esperar a que hi hagi més mobilitat.

A la demarcació de Tarragona, els grans hotels i les cases de turisme rural continuaran tancats, tret de comptades excepcions que sí aixecaran la persiana coincidint amb l’entrada a la fase 1. El càmping Trillas Platja Tamarit obrirà una zona de bungalous i parcel·les adreçada a clientela de la demarcació amb el reclam «d’aire lliure, natura i platja sense massificacions per desconnectar», segons el seu director, Roger Trilles.

Els gestors dels càmpings La Torre del Sol (Mont-roig) i El Templo del Sol (Vandellòs) també obriran. Entre tots dos oferiran un miler de places en bungalous i ‘mobil home’ per a residents a la demarcació. El director, Manel Vilajosana, explica que «les limitacions són moltes i potser el més prudent seria no obrir», però subratlla que volien «donar l’oportunitat de passar uns dies a l’aire lliure i en plena natura, en un lloc on els riscos són ínfims». La preocupació, alerta Vilajosana, és el turisme estranger, que al cap de l’any els representa un 80% de la clientela.

Els únics hotels que han vist un filó per obrir són els que estan enfocats a empreses i visitant de negocis, com ara el Class de Valls i el Tarraco Park, que obriran amb nous protocols i més mesures de seguretat. «El client ens ho estava suggerint perquè necessitava incorporar personal i ho hem accelerat», explica el director de l’hotel tarragoní, Jorge Ruiz.

ACN