.

Estat actual de les instal·lacions que acollien a l'empresa Shirota Functional Foods (SFF) a Reus. Foto: ACN

Estat actual de les instal·lacions que acollien a l'empresa Shirota Functional Foods (SFF) a Reus. Foto: ACN

Els set membres del consell d’administració que van autoritzar l’aval de 3 milions per crear l’empresa mixta Shirota Functional Food de Reus hauran d’aportar aquests diners en el termini de deu dies per odre del Tribunal de Comptes, segons recullen diversos mitjans digitals. Quan Lluís Miquel Pérez era alcalde de la ciutat, va consignar un crèdit per tirar endavant una empresa de capital mixt de la qual l’Ajuntament no en seria soci majoritari. El crèdit es va avalar completament per l’Ajuntament. L’actual alcalde de Reus, Carles Pellicer, va dissoldre l’empresa quan va assumir el càrrec.

Els mateixos mitjans indiquen que Lluís Miquel Pérez (PSC), Eduard Ortiz (PSC), Empart Pont (ERC), Daniel Pi (ICV), Josep Morató (PSC), Àlex Martínez (PSC) i Jordi Bergadà (ERC) hauran de fer efectiu l’aval en deu dies, segons hauria dictaminat aquest dimarts el Tribunal de Comptes.

L’asseguradora de responsabilitat civil dels regidors podria fer-se càrrec del pagament en un primer moment, però si finalment es considera que l’aval municipal per crear l’empresa mixta va ser incorrecte, podrien ser els regidors qui acabessin assumint la despesa.