.

.

TOTS 21

Els escolars de Constantí en el Dia Mundial sense Cotxe. Foto: Cedida

Els escolars de Constantí en el Dia Mundial sense Cotxe. Foto: Cedida

El 22 de setembre se celebra el Dia Mundial Sense Cotxes, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania que l’ús dels cotxes a gran escala produeix greus danys al medi ambient. Constantí s’ha sumat, un any més, a la celebració d’aquesta jornada en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Des de les escoles del municipi s’ha instat a les famílies a no utilitzar el cotxe per portar els seus fills a l’escola i provar nous mitjans de desplaçament més eficients i sostenibles.

Alguns han anat en patinet. Foto: Cedida

Alguns han anat en patinet. Foto: Cedida

A primera hora del matí, els alumnes de les escoles s’han concentrat amb les seves bicicletes  i patinets davant de l’Ajuntament, des d’on s’han desplaçat fins als respectius centres educatius acompanyats per agents de la Policia Local, que també han circulat en bicicleta.

Instantània de la jornada. Foto: Cedida

Instantània de la jornada. Foto: Cedida

Del 16 al 22 de setembre Constantí ha celebrat la III Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb tot un seguit d’activitats que tenen com a objectiu la conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, així com promoure mitjans de transport i hàbits més sostenibles, segurs i saludables. Durant aquest dies s’han fet diferents xerrades a les escoles sobre mobilitat i segureta vial, a càrrec d’agents de la Policia Local.

V.Tapias