.

Un moment de la presentació feta avui. Foto: Cedida

El Consorci del Teatre Bartrina de Reus té a punt la temporada de Tardor d’enguany, que començarà el dia 23 de setembre i s’allargarà fins a final d’any. Tal com ha explicat Rosa Mateu, la coordinadora de la programació “continua amb la mateixa línia pensada, estudiada i coherent que pretén apropar a la ciutat el teatre alternatiu i de qualitat que actualment es representa a Catalunya, a més d’apostar pel talent local”.

El pressupost de la programació és de 60.000 euros i consta de 14 espectacles, en una programació equilibrada, tant pel que fa a temàtiques, disciplines i franges d’estats del públic al que s’adreça.

La programació està formada per, per una banda, sis concerts musicals, quatre dels quals s’han programat de la mà del Festival Accents, que compleix 10 anys. Les propostes del festival són La Ludving Band (el 27 d’octubre), que presenta el seu nou disc “Gràcies per venir”; Paul Vallvé, el 18 de novembre; Joan Reig (26 de novembre), per presentar el final de gira de “Bagatzem”, i finalment, Núria Graham (1 de desembre), que presentarà “Cyclamen”.

Els altres dos concerts de la programació de Tardor seran la presentació del disc “Pòrtia”, de Fito Luri, el dia 3 de novembre, i un concert de Nadal, amb la Camerata XXI, que oferirà “Glòria participatiu”, el dia 23 de desembre, amb cantaires de tot el Camp de Tarragona.

La programació de Tardor 2023 inclou un espectacle familiar, per a tots els públics, que es farà el dia 22 de desembre, amb “La punta de mi nariz”, de Kolektvo Konika, un muntatge de cant, dansa i acrobàcia.

Finalment, la programació inclou 7 espectacles:

23 de setembre – Km 0. “Balades per a Mirolina”. Reposició d’una de les obres guanyadores de Projecte Bartrina 2022. És la historia d’una relació d’amor intempestiva a tres bandes, de dues classes socials antagòniques i ubicada al Reus de principis del segle XX en el rerefons de la indústria de l’aiguardent i el negoci de l’avellana i els fruits secs.

4 d’octubre – Tbr Jove. “No m’oblideu mai”. Conjuntament amb el Festival PSICURT. Un projecte de teatre documental. El suïcidi ha estat, al llarg de la història, una mort rebutjada i estigmatitzada. La paraula suïcidi continua sent un tabú en la nostra societat. I encara més quan es parla de suïcidi en joves i menors, malgrat que, a Espanya, el suïcidi és la primera causa de mort entre el jovent, superant els accidents de trànsit. L’obra parteix de converses amb especialistes i entrevistes a setze joves que en algun moment de la seva vida han sentit la pulsió suïcida.

13 i 14 d’octubre – Km 0. “Mala sang”. Estrena Producció local. Cia TEBAC. L’obra de David Plana, que el 1998 va guanyar el Premi a l’espectacle revelació de l’any i el Premi Serra d’Or al millor text teatral, és una comèdia negra que mostra com tres personatges aparentment normals es converteixen en assassins en el transcurs d’una tarda.

4 de novembre – Escena 25. Adaptada. “El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc”. Pere Arquillué protagonitza magistralment aquest monòleg a set veus sobre un petit poble, els seus habitants i els seus secrets.

17 de novembre – Escena 25. TBR Jove. “Le congrès ne marche pas” La nova producció de la Companyia La Calòrica. Estrena al Lliure de Gràcia del 20/09 al 21/10 de 2023.
2 de desembre – Km 0. “La Roser”. Reposició de Les Artistes Locals. Un viatge per la història de la nostra ciutat a través del personatge de la Roser, nascuda l’any 1835.

16 de desembre – Tbr Jove. “El gegant del Pi”. És una monòleg escrit pel Pau Vinyals, el mateix actor que l’interpreta. Què ha fet la meva família per defensar les seves propietats? De què seríem capaços per defensar casa nostra? Què faríem per salvar un fill? Aquesta peça parla del feixisme que irremeiablement portem dins.
La temporada de Tardor al Teatre Bartrina inclou també les programacions dels festivals Psicurt, COS i Memorimage, així com les sessions del CineClub i altres actes i activitats de les entitats locals.