.

.

TOTS 21

Nens fent de models de les equipacions de l'equip. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Nens fent de models de les equipacions de l’equip. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

El Tarragona FC, el pioner del futbol a la ciutat, ja batega fort mig any després que la nova directiva es fes càrrec del club quan quedaven menys de dos setmanes perquè desaparegués. La presentació oficial del club refundat de moment com a escola de futbol base ha omplert la sala d’actes de la Confraria de Pescadors. Més de cent persones han pogut veure per primer cop les noves equipacions del club de futbol més antic de la ciutat.

“Potser no podem competir en altres aspectes, però ningú ens guanya en il·lusió, entusiasme i empenta” advertia el president, Manel Roselló. Un entusiasme que es contagia, tal com han reconegut en els seus parlaments tots els participants a la presentació: el presentador de l’acte, el periodista Enric Pujol; la regidora d’Esports, Elisa Vedrina; la directora de comunicacions del patrocinador ELIX Polymers o el president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, entre altres.

Els responsables del club i altres autoritats, en l'acte de presentació. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Els responsables del club i altres autoritats, en l’acte de presentació. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

L’equip amb més cor

Fa un mes, el club va anunciar un acord amb ELIX Polymers per becar una dotzena de nens de famílies amb pocs recursos. Avui el club ha tornat a mostrar amb fets la seva vocació social: el Tarragoa FC integrarà als seus equips nens amb cardiopaties congènites.

“La seva condició fa que no puguin jugar partits sencers, però entrenaran amb l’equip com a mínim un cop per setmana. Estaran amb nosaltres al vestidor, i a les banquetes, i organitzarem amistosos perquè puguin estar també al camp un quart d’hora cada part. El que està clar és que seran un més de l’equip”, ha explicat Jordi Alabart, responsable de l’àrea social del club.

Les equipacions oficials del club, inclosa la de la secció de Running. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Les equipacions oficials del club, inclosa la de la secció de Running. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

“Fareu realitat el somni de molts nens”

La mesura s’implantarà de bracet amb l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) i la seva fundació CorAvant. Un dels seus responsables, Javier Carod, ha volgut donar “gràcies de tot cor” al club perquè “faran realitat el somni de molts nens amb cardiopaties congènites, que és pertànyer a un club de futbol”.

Tolerància zero als pares agressius

Entre l’audiència hi havia pares dels més de 40 nens que ja formen part de les files del club. El director esportiu, David Romera, ha llançat una advertència a aquests i a la resta de presents: “En els últims temps estan passant coses molt rares al futbol formatiu, que nosaltres no permetrem. Impedirem que cap pare ni cap entrenador cridi als jugadors o parli malament amb ells. Ens posarem molt durs amb això. Al Tarragona FC, els nens jugaran sense pressió”.

La sala d'actes de la Confraria de Pescadors s'ha omplert per la presentació. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La sala d’actes de la Confraria de Pescadors s’ha omplert per la presentació. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Desfilada d’equipacions

Després dels parlaments ha arribat el moment més esperat de la tarda: amb Smells like teen spirit de Nirvana sonant de fons, sis nens han sortit ataviats amb les equipacions de l’equip: la de carrer, la d’entrenament, el xandall, la segona equipació i la primera, la roig-i-negra que el club ja vestia abans que ho fes el Reus Deportiu. També s’ha presentat l’equipació de la secció de running, que comença amb 25 atletes. El que el passat dia dels Sants Innocents va començar com una bogeria, ja és una realitat.

Romà Rofes