.

42 persones han aconseguit superar el tres mòduls i obtenir el certificat de primer acollida. Foto: CC Baix Camp

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp ofereix un seguit de cursos per facilitar viure i treballar a Catalunya a través de l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims. Els continguts d’aquests cursos es divideixen en tres mòduls; A,B i C i els alumnes que els finalitzen tenen accés al certificat de primera acollida.

L’any passat prop de 170 persones van formalitzar l’accés al Servei de Primera Atenció i, actualment, 42 persones ja han aconseguit superar els tres mòduls i obtenir el certificat.

Mòdul A: llengua catalana

Dins d’aquest mòdul s’han realitzat 5 cursos de català presencials organitzats des del Servei de Primera Atenció amb el suport del CNL de Reus i la DGMRA, que s’han dut a terme en les següents poblacions:

  • La Selva del Camp: Curs de català de nivell inicial amb una participació de 15 alumnes
  • Mont-roig del Camp: Curs ‘Escolta i parla’ amb 18 alumnes
  • Prades: Curs de català ‘Bàsic 1’ amb 12 inscrits
  • Riudoms: Curs de català ‘Bàsic 1’ amb 15 alumnes
  • Vinyols i els Arcs: Curs ‘Escolta i parla’ amb un total de 17 dones

Mòdul B: Coneixements laborals

Mòdul C: Coneixements de la Societat catalana i el seu marc jurídic

En aquest mòdul s’han dut a terme 2 cursos presencials, un a Vinyols i els Arcs i l’altre a Montroig del Camp. On van participar 35 persones, majoritàriament vingudes del Marroc i Senegal.

Cursos en línia

També s’han ofert una formació integral en línia dels tres mòduls a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i una formació d’alfabetització en línia a Miami Platja, on hi han participar unes 35 persones juntament amb el suport de l’entitat Avantebre i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Servei de Primera Acollida

Des del Consell Comarcal del Baix Camp es presta aquest Servei de Primera Acollida, que rep el cofinançament de la Direcció i General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya (DGMRA) i el Fons Social Europeu de la Unió Europea, per tal de promoure la formació i informació de les persones nouvingudes i proporcionar una certa autonomia personal i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.