.

.

TOTS 21

Xavier Sabaté ha de decidir les pròximes hores si finalment es presenta o fa un pas al costat. Foto: cedida

Xavier Sabaté ha de decidir les pròximes hores si finalment es presenta o fa un pas al costat. Foto: cedida

Durant dues setmanes totes les agrupacions del PSC convoquen assemblees perquè els seu afiliats escullin quins seran els representants del partit a la demarcació de Tarragona a les autonòmiques del 27S-.

Les votacions es fan de forma secreta i dins d’una urna. Les llistes són obertes i ara mateix hi ha dos candidats que ja han presentat que les volen encapçalar. Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra són els dos que de moment ja han fet el pas endavant a l’espera del candidat a les últimes tres eleccions catalanes, Xavier Sabaté.

Sabaté encara no ha mogut peça i s’espera que ho faci a les pròximes hores. De fet aquest dijous l’agrupació de Tarragona està convocada per a votar.

La de Tarragona és la més nombrosa dels prop de 2.000 afiliats que té el PSC al Camp de Tarragona.

La llista que surti haurà de ser cremallera i els afiliats triaran quins han de ser els representants socialistes per Tarragona a aquesta llista.

Un cop s’hagi fet el recompte aquesta acte s’enviarà a la Federació que un cop passi per una comissió de llista farà la proposta que s’ha d’aprovar en consell de federació a finals de la pròxima setmana. La llista del Camp de Tarragona s’ha de consensuar posteriorment amb les Terres de l’Ebre que tradicionalment han escollit el número 3 d’aquesta llista. L’última en ocupar aquest tercer lloc va ser l’ulldeconenca Núria Ventura qui va anar per darrera de Núria Segú i el mateix Xavier Sabaté.

El pròxim 25 de juliol es reunirà el consell nacional del PSC per decidir quins seran els components de la llista a les eleccions del 27-S i per tant qui encapçalarà la de Tarragona.