TOTS 21

Keneth Martínez. Foto: Jordi Cartanyà-SER

El PSC celebrarà finalment el proper 13 de juny el Congrés de la Federació del Camp de Tarragona, una de les últimes de Catalunya que resten per escollir el seu primer secretari i la nova executiva. En aquest sentit, es preveu que donarà llum verda a la candidatura de l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, si no hi ha una sorpresa inesperada. Les candidatures es poden presentar el mateix dia del Congrés si hi ha el número d’avals suficients.

Martínez ha confirmat a Tarragona21 que té la intenció de presentar-se. El candidat va fer una ronda de consultes a la militància al febrer i ara està ratificant el suport donat el parèntesi per la crisi de la covid-19.

La Federació socialista del Camp havia de celebrar el passat 14 de març el Congrés que donaria pas al relleu de Roc Muñoz, alcalde de La Canonja, com a primer secretari i elegiria també una nova executiva i els membres del nou Consell Nacional del partit. Quan Kenneth Martínez estava assistint a reunions amb les agrupacions locals per copsar els inputs que la seva candidatura generava, va esclatar la pandèmia i es va posposar el Congrés.

Ara hi ha data perquè els terminis van vencent, i s’està ultimant la manera de celebrar-lo ja que reunir físicament els més de 120 delegats que hi poden assistir està descartat amb el confinament existent i les mesures de distanciament social. Fonts del partit han indicat a Tarragona21 que serà un Congrés mixt, amb una presència física testimonial, corresponent a la mesa i als primers secretaris sortint i entrant. Els delegats el seguiran virtualment. El mateix Martínez ha subratllat que es tracta ‘que els delegats i les delegades tinguin les garanties democràtiques’ especialment a l’hora de votar la ponència política, els nous càrrecs i els membres del consell nacional.

Sí queda clar que després d’anys, les aigües baixen tranquil.les a la Federació i no s’espera cap candidatura alternativa a la de Kenneth Martínez. Ajuda el bon cicle electoral dels socialistes, les bones perspectives electorals i les posicions sumament crítiques de l’independentisme i del PP, que reforcen internament la figura de Pedro Sánchez i sembla que cohesionen el partit.

A finals de febrer passat, en declaracions a aquest digital, Kenneth Martínez considerava que ‘tenim l’oportunitat de consolidar-nos com la primera força del territori, gràcies a la situació general i a la perseverança nostra davant les adversitats. Som un partit que no ens hem rendit mai. Hem de ser la força determinant i això ha de sortir de les agrupacions locals’.

L’opció Kenneth és ben vista per l’aparell socialista del Camp de Tarragona i pel partit a Barcelona. També té el vist-i-plau del secretari d’Organització del partit, Salvador Illa, alhora ministre de Sanitat.

J. Garcia