.

.

TOTS 21

Més de 300 convidats van assistir al pregó de les Nits Daurades. Foto: Tots21

Més de 300 convidats van assistir al pregó de les Nits Daurades. Foto: Tots21

La capital de la Costa Daurada va donar, el vespre d’aquest dilluns, el tret de sortida a les Nits Daurades amb el pregó i l’encesa de la tronada. Els jardins del Patronat de Turisme van aplegar més de 300 convidats per sentir el pregoner, el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, que va iniciar els parlaments, va ressaltar que aquesta festa és una oportunitat per mostrar el potencial de Salou com a municipi acollidor i obert a la diversitat i pluralitat de cultures, països i nacions. “La seva oferta de lleure i entreteniment, així com la capacitat d’acollida i hospitalitat, han estat els pilars que han convertit Salou en una destinació capdavantera, tant a Espanya com a Europa“, va dir. “Salou és un dels municipis turístics més valorats de l’Estat i a Europa, perquè organismes i institucions reconeixen el seu esforç per l’excel·lència i per la seva trajectòria cap a una destinació sostenible, inclusiva, respectuosa i responsable“, va afegir l’alcalde.

L'alcalde Pere Granados durant el seu parlament. Foto: Tots21

L’alcalde Pere Granados durant el seu parlament. Foto: Tots21

També va fer especial èmfasi en l’excel·lència i l’essència que Salou conserva, any rere any, gràcies a l’estiu com a marc i escenari de trobada per viure emocions i experiències amb la família i amics. “Aquest reconeixement no hauria estat possible sense l’esforç col·lectiu de diverses entitats, professionals, sectors econòmics i empresarials, que, amb el seu talent i imaginació, han contribuït a fer de Salou una destinació sostenible, inclusiva i responsable”, va apuntar Granados.

Els jardins del Patronat de Turisme es van omplir a vessar. Foto: Tots21

Els jardins del Patronat de Turisme es van omplir a vessar. Foto: Tots21

Per la seva banda, Santiago Castellà va posar l’accent en la mediterraneïtat de Salou, assenyalant que el municipi és un bressol dels valors universals que configuren un món millor. Va recordar com la capital de la Costa Daurada va ser testimoni de l’encreuament de diverses civilitzacions antigues, com els egipcis, fenicis, hebreus, grecs, cartaginesos i romans, que van influir en la formació de la cultura mediterrània.

El pregoner va destacar que el mar Mediterrani és el lloc ideal per a la catalització d’ideals com la llibertat, la igualtat i la fraternitat, nascuts de la complexa intersecció entre el judeocristianisme, la filosofia grega i el Dret romà. També que Salou, com a important port de la Hispània Citerior en l’Edat Mitjana, ha viscut un periple mediterrani i europeu que ha conduït al seu ideal universal de la humanitat.

El pregoner, Santiago Castellà, i l'alcalde Pere Granados. Foto: Tots21

El pregoner, Santiago Castellà, i l’alcalde Pere Granados. Foto: Tots21

Així mateix, va afirmar que les Nits Daurades no són només una celebració de platges, festes i gastronomia, sinó també una afirmació permanent de la civilització, universalitat i esperança en el progrés de la humanitat.

Com a definició del municipi turístic, va argumentar que “Salou és una afirmació permanent desestacionalitzada, alegre i vital del Mediterrani, que és platja, descans, cultura, nits d’amor i cerca de petons, però que és, sobretot, civilització, universalitat i esperança en el progrés de la humanitat”.

Un altre moment de l'acte. Foto: Tots21

Un altre moment de l’acte. Foto: Tots21

Finalment, Castellà —que també va signar el Llibre d’Honor— va concloure el seu pregó amb els versos del cantautor Joan Manuel Serrat: “Visca el Mediterrani i visca Salou!”.

Després dels parlaments, l’alcalde Pere Granados i el regidor de Festes, Xavier Montalà, van lliurar dos obsequis institucionals a Santiago Castellà, com a mostra de gratitud per la seva col·laboració amb Salou. Seguidament, el subdelegat va encendre la traca que va donar el tret de sortida a les Nits Daurades.

Encesa de la traca des del balcó del Patronat de Turisme. Foto: Tots21

Encesa de la traca des del balcó del Patronat de Turisme. Foto: Tots21

V.Tapias