.

.

TOTS 21

José Luis Martín, portaveu del PP. Foto: Mayo Lorda

El Partit Popular de Tarragona demana la dimissió de l’alcalde Pau Ricomà i no descarta emprendre accions legals per la convocatòria d’unes unes festes de Santa Tecla que “han sotmès a la població tarragonina a un risc innecessari i que, a més, han deixat unes imatges a les televisions nacionals que deterioren la imatge de Tarragona”.

El portaveu del grup municipal, José Luis Martín, ja va advertir que, si durant les festes majors es produïen rebrots de contagis, “demanaríem responsabilitats per haver organitzat unes Festes que afavoreixen aglomeracions difícils de controlar en un context de perill per l’increment de els rebrots, quan s’estan aplicant, precisament, tot tipus de restriccions en les trobades socials i familiars”.

Martín afegeix ara, per mitja d’una nota de premsa feta pública aquest dimarts, que “a la frustració d’haver desaprofitat la condició que teníem com a destinació segura, s’uneix la vergonya que ara els mitjans nacionals assenyalin a la ciutat de Tarragona per la irresponsabilitat del nostre alcalde. I, el que és pitjor, l’angoixa i la incertesa de no saber en quants contagis es traduirà la seva temerària decisió d’organitzar unes festes en plena pandèmia”.

En aquest sentit, el conseller Martín ha acusat l’alcalde “d’actuar tard i malament per evitar les aglomeracions a les Festes”, i ha afegit que considera lamentable que “l’alcalde negui la massificació on centenars de persones van participar de les festes sense distància i sense mascareta per, el que ell ha denominat ‘una qüestió de perspectiva’ “. Per al portaveu Popular “l’alcalde és també responsable de les conseqüències que aquestes imatges puguin tenir a la ciutat que fins al moment havia estat una destinació turística segura, molt distanciada de les xifres de contagi de Covid d’altres ciutats de Catalunya”.

Per al Partit Popular “és d’una enorme gravetat que l’alcalde hagi sotmès als tarragonins a un risc sanitari només per treure rèdit polític, anteposant els seus interessos personals a la salut dels seus ciutadans”.

Ricomà: “Em sap greu, senyor Martín, però al final sembla que ho estigui desitjant”

Martín també ha aprofitat el plenari d’aquest dimarts per fer pública l’advertència durant el debat sobre el punt que reduïa el canon a pagar per part de les guinguetes de platja davant l’impacte de la Covid-19. Ricomà li ha etzibat que “és el tercer cop que li sento això. Em sap greu, però és que al final sembla que ho estigui desitjant”. El batlle ha recordat que el sector cultural “no només necessita ajut com els altres sinó que també genera riquesa”, contractant com ha fet 250 persones durant les festes.

“La imatge que ha donat Tarragona -continuava. és la d’una ciutat activa i culta durant Santa Tecla. Els actes s’han fet amb total respecte a la distància social, l’ús de les mascaretes i la inscricpció prèvia. No vulgui fer una pel·lícula d’un vídeo” que corre per les xarxes de l’ocupació de la plaça de la Font durant una nit de festes “per donar una image negativa. A Tarragona tenim unes dades relatives acceptables de Covid, millors que en altres ciutats cimilars, i estem abocats en fer complir totes les mesures de seguretat”, ha emfatitzat Ricomà.

Redacció