.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu d'un plenari de l'Ajuntament

El ple extraordinari de l’Ajuntament ha donat llum verd aquesta tarda a la posada en marxa de l’Agrupació d’Interès Econòmic que unificarà les cinc empreses municipals: Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació, l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Aparcaments Municipals (AMT), l’Empresa EMDE, de Desenvolupament econòmic, i la d’Habitatge, SMHAUSA, i que suposarà un estalvi d’un milió i mig d’euros cada any. Després d’un any de negociacions entre el PSC i CiU, finalment s’ha assolit l’acord. El PSC ha aconseguit mantenir els gerents, però cedint en les seves responsabilitats. A partir d’ara seran directors generals i no tindran tan de poder. Tots els grups polítics menys ICV-EUiA han votat a favor de crear la nova societat. Iniciativa per Catalunya s’ha abstingut.

Les l’AIE hi formaran part 290 treballadors sense cap reducció en la plantilla i els mateixos gerents passaran a tenir càrrec de director, i a més un d’ells dirigirà també l’Agrupació. Serà Jordi Díaz, de SMHAUSA.

El pressupost anual serà d’uns 20 milions d’euros, un milió i mig d’estalvi respecte el funcionament fins ara per separat.

També suposarà una reducció de dos terços dels consells d’administració, de 55 a 19 membres. Hi haurà 4 representants de cada empresa i a més 6 designats pel PSC, 4 pel PP, 4 per CiU i 1 d’ICV. Aquesta reducció ha provocat tensions internes en algunes formacions polítiques.

Tarragona 2017

D’altra banda, el plenari ha aprovat l’expedient de contractació per adjudicar la contractació del servei de recerca i captació de fons i de consultoria de les donacions i patrocinis per als Jocs del Mediterrani de 2017. El PP i ICV-EUiA s’han abstingut en aquest punt. També s’ha aprovat la creació de la Fundació Tarragona 2017, de la que formen part l’Ajuntament i el Comitè Olímpic Espanyol, però de moment no hi són ni el Consejo Superior de Deportes ni la Generalitat de Catalunya.