.

Primer pla del socialista Enric Grangel, nou alcalde accidental, després de la renúncia de la convergent Francisca Felguera, que es postula també com el nou alcalde del municipi

Primer pla del socialista Enric Grangel, nou alcalde accidental. Foto ACN

El ple de l’Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès) aprovarà aquest dilluns al matí la renúncia com alcalde de Daniel Masagué, empresonat des de fa dues setmanes pel cas de la suposada trama de corrupció urbanística, i el nomenament del regidor socialista Enric Grangel com a nou batlle. El consistori celebrarà dos plens extraordinaris: un a dos quarts de deu del matí, per fer efectiva la renúncia de Masagué, i el segon, a continuació, a tres quarts de deu, per elegir Grangel. La convocatòria s’ha formalitzat després que aquest dijous els grups polítics consensuessin el nom l’anterior cap de llista del PSC com a primer pas per resoldre l’enrenou jurídic i institucional que plana sobre el consistori.

De fet, Grangel va assumir ja des d’aquest dijous les funcions d’alcalde accidental -amb el seu nomenament com a tinent d’alcalde- de mans de la regidora de CiU, Francisca Felguera, imputada també en el cas com els altres cinc regidors de la junta de govern, així com un empresari local i Jordi Sumarroca, conseller delegat de la constructora Teyco.

El ple convocat a dos quarts de nou servirà també per fer efectiva la renúncia d’un altre dels imputats, el regidor del PP, José Oviedo.